Луцький «Гармидер Ангар-Stage» знову відкриває свої жовті двері для мистецьких подій

10 Червня 2023, 12:55
Гармидер Ангар-Stage 784
Гармидер Ангар-Stage
Вперше після півторарічної перерви простір «Гармидер Ангар-Stage» знову відкриває свої жовті двері для мистецьких подій у Луцьку.
 
Відновлює ангарне життя мультимедійна вистава-перформанс «Кострубізми. Кумановський». Її покажуть у неділю 18 червня о 18:00, за адресою вулиця Залізнчна, 9. Про це повідомили у театрі «Гармидер». 
 
Останній показ вистави був в жовтні 2021 року на міжнародному фестивалі в естонському Тарту.
 
«Кострубізми. Кумановський» — важливе висловлювання нашого театру, адже у ній відтворений світ сучасного українського художника Миколи Кумановського, який 40 років творив у Луцьку. В основі сценарію — серія його графічних та літературних робіт «Кострубізми», що до часу створення вистави у 2020 році не оприлюднювалася і була надана для вистави Вірою Кумановською, дружиною художника», –
 
Колектив створив спектакль на перетині жанрів, де присутній живий фізичний театр і де графіка художника анімована на віртуальній сцені. У ньому лише один актор, який взаємодіє з графічними зображеннями анімованих героїв химерного світу художника.
 
У 2021 році вистава увійшла у шорт-лист із 12 прем'єр українських театрів 2020 року фестивалю-премії «ГРА», а саме в 3-ку номінації «За найкращу пошуково-експериментальну виставу».

Павло Порицький

Квитки можна придбати за посиланням.

Виставу створювали:

▪️ Сценаристка та режисерка – Руслана Порицька
▪️ Актор – Павло Порицький
▪️ Пластиографка – Юлія Варченко
▪️ Композитор та звукорежисер – Євген Манн
▪️ Motion-дизайнер – Олександр Загайний
▪️ Технічна служба – Ігор Михалевич, Дмитро Новосад
▪️ Комунікаційна менеджерка – Наталка Шепель
Нагадаємо, що з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну, мистецький простір «Ангару» перетворили у волонтерський штаб. На початку травня «гармидерівці» оголосили, що планують повернути культурні події у цей простір. Тоді волонтерський штаб переїхав у інше місце і нині працює за іншою адресою. Простір «Культурне укриття» теж продовжує своє існування.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024