Будинок-музей Поліни Райко в Олешках затопило. ОНОВЛЕНО

08 Червня 2023, 14:13
Фото з будинку-музею Поліни Райко з фейсбук-сторінки Семена Храмцова ОНОВЛЕНО 1364
Фото з будинку-музею Поліни Райко з фейсбук-сторінки Семена Храмцова

Будинок-музей Поліни Райко в місті Олешки, що нині під окупацією росіянами на Херсонщині, опинився під водою внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомив художник та представник Херсонського обласного благодійного фонду ім. Поліни Райко Семен Храмцов на своїй сторінці у фейсбуці.

«Станом на зараз (7.06.23 18:00) мені відомо, що будиночок з фресками під водою. Берегині евакуювалися і знаходяться в безпеці. Є запит на ліки, їжу, воду», — йдеться у дописі.

ОНОВЛЕНО. За інформацією Херсонської ОВА та Олешківської військової адміністрації, будинок мисткині у тимчасово окупованих Олешках на Херсонщині внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС найімовірніше опинився під водою. На жаль, станом на 8 червня 2023 року інформацію на тимчасово окупованій території перевірити на 100% неможливо. 

Читайте також: Казковий світ Поліни Райко: як виглядав будинок народної художниці до затоплення

Фото з будинку-музею Поліни Райко

Нагадаємо, що Поліна Райко є ар брют художницею з Херсонщини. Вона все життя жила та працювала у рідному місті. Про неї пишуть, що вона витрачала останні гроші на творчі матеріали. Райко відома тим, що повністю розписала свій будинок олійними фарбами. Серед її сюжетів — родинні історії та фотографії, біблійні сюжети та фантастичні звірі. Відтак цю роботу неможливо вивезти та евакуювати. Сам будинок став витвором мистецтва і має цінність для локального та всеукраїнського контексту.

Читайте також: На Херсонщині затопило музей-садибу Остапа Вишні

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024