У Рівному відкрили виставку творчих робіт учнів художньої студії Ольги Пилипей

07 Червня 2023, 17:05
У Рівному відкрили виставку творчих робіт учнів художньої студії Ольги Пилипей 691
У Рівному відкрили виставку творчих робіт учнів художньої студії Ольги Пилипей

У Рівному відкрили виставку «Уява цікава», на якій представлені дитячі творчі роботи учнів художньої студії Ольги Пилипей. Вона діє при Рівненській християнській школі «Світогляд».

Захід пройшов 6 червня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї. Про це повідомили на фейсбук-сторінці музею.

Заступник директора Дмитро Маслов радо привітав усіх присутніх на відкритті виставки. Музейник наголосив – виставка є вражаючим результатом спільної праці дітей, педагогів та музейників.

Керівниця музейної робочої групи над цим проєктом, завідувачку сектору мистецтв Тетяна Міненко підкреслила, що для музею це щастя – надавати свої експозиційні площі для робіт таких талановитих і креативних дітей. Вона подякувала викладачам художньої студії Ольги Пилипей та усьому колективу школи «Світогляд» за те, що, незважаючи на обставини сьогодення, у цьому закладі діти все одно продовжують жити, творити, думати і головне – мріяти.

Заступниця директора з виховної роботи Рівненської християнської школи «Світогляд» Анастасія Господарисько зазначила: для неї це честь – побачити малюнки своїх вихованців у музеї. Для пані Анастасії надзвичайно приємно знати, що виростає нове покоління, яке змалечку вміє не лише читати, писати, міркувати, але й вільно проявляти себе у творчості.

«Особливе щастя викликає розуміння того факту, що учні в такому юному віці змогли стати не просто митцями, але й меценатами, які вже одного разу збирали кошти для ЗСУ в ході благодійного ярмарку і не проти зробити це знову. Саме так таланти починають служити суспільству і для педагогів немає більшої радості, аніж розуміти, що їм вдалося спрямувати здібності своїх дітей у корисне русло», – зазначила Ірина Курченко, директорка Рівненської християнської школи «Світогляд».

Завідувачка сектору мистецтв РОКМ Тетяна Міненко запропонувала долучити представлені на виставці дитячі малюнки до благодійного продажу картин з метою збору коштів на потреби 104 бригади ЗСУ, який уже проводиться в музеї. Діти з ентузіазмом підтримали таку пропозицію.

Керівниця художньої студії при Рівненській християнській школі «Світогляд» Ольга Пилипей привітала усіх своїх вихованців з відкриттям виставки їх робіт, поділилася спогадами про цей навчальний рік самовідданої праці, безмежних фантазій і щирого натхнення, підсумки якого тепер доступні до огляду усім гостям музею. Розповідаючи про малюнки своїх учнів і учениць, пані Ольга наголосила – вони з дітьми не намагалася вкласти у ці роботи глибокі філософські підтексти, лише хотіли відобразити дитячі думки достатньо вишукано і гарно, щоб переконати всіх у головному девізі їх художньої студії: «Малювати може кожен, але не кожен про це знає!»

Ірина, одна із учениць, розповіла про свій малюнок – вона зобразила затишну хатинку для їжачка всередині дерева. Загальну увагу привернув інший дитячий малюнок під назвою «Тиша» – силует мовчазної людини, оточений багатьма різнокольоровими літерами «Ш».

На завершення відкриття завідувачка сектору мистецтв Тетяна Міненко зазначила, що роботи дітей на виставці поступово змінюватимуть. У такий спосіб усі вихованці художньої студії зможуть побачити свої малюнки у експозиції, а для гостей музею є сенс відвідати виставку не один раз.

Виставка триватиме протягом місяця. З питань придбання дитячих малюнків для збору коштів на потреби ЗСУ звертатися до співробітників сектору мистецтв – Тетяни Міненко та Оксани Лозяк.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром