Закарпатський театр ляльок виступив на фестивалі у Словаччині

06 Червня 2023, 12:09
Закарпатський театр у Кошицях 764
Закарпатський театр у Кошицях
У словацькому місті Кошице в одинадцяте проходив Міжнародний фестиваль VIRVAR – Дні лялькового театру та сімейних ігор. 
 
На заході з 1 по 4 червня виступали театри із шести європейських країн — зі Словаччини (театри міст Жилина, Прешов, Нітра, Трнава та власне Кошице), Угорщини, Чехії, Польщі, Німеччини та України. Закарпатський академічний обласний театр ляльок «БАВКА» з Ужгорода є традиційним учасником фестивалю VIRVAR, адже колективи поєднують багаторічні дружні зв'язки. Про це повідомили на сторінці театру в фейсбуці.
Творчість закарпатського колективу цього року презентували екоказкою «Пригоди Кожика та Летика». Виставу закарпатці презентували у п'ятницю, 2 червня два рази: зранку на сцені Кошицького театру ляльок та після обіду — на концертному залі Парку культури. Серед глядачів, окрім словацьких дітей, було немало родин з української громади, яка проживає в Кошицях, які прийшли на перегляд театру з Ужгорода, щоб подивитися мистецький ляльковий твір рідною мовою.

«Глядачі тепло сприйняли виставу про пригоди карпатських кажанчиків Кожика і Летика, переконавшись, що попри розповсюджені думки про кажанів як про щось небезпечне та неприємне, міфічно-забобонні та несправедливі обвинувачення кажани насправді є милими й дуже корисними тваринками. Треба відмітити, що передати природоохоронні та екологічні уявлення діткам через ляльку і казку виявилось неабияким трендом у європейському світі лялькового театрального мистецтва, тож закарпатські лялькарі гідно представили свій театр і країну», – кажуть у театрі.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024