У Херсоні художниця розмальовує квітами двері під’їздів

04 Червня 2023, 18:20
Художниця Анна Волик малює півонії на дверях під'їзду у багатоповерхівці. Фото: Суспільне 552
Художниця Анна Волик малює півонії на дверях під'їзду у багатоповерхівці. Фото: Суспільне

Херсонська художниця Анна Волик під час окупації виїхала з міста до Києва. Нині майстриня знову вдома та продовжує займатись справою, яку розпочала три роки тому – малювати квіти на дверях херсонських багатоповерхівок.

Про це пише Суспільне.

Рожеві півонії на дверях під’їзду однієї з херсонської багатоповерхівки. Тепер щодня їх бачать не тільки жителі будинку, а й херсонці, які проходять повз.

«Це не те слово, я в захваті. Я щойно підійшла і кажу – живе. От дивишся на квітку – і вона жива. Вона дихає красою натуральною. От дивіться – натуральне, не те що пласке, а об’ємне, наповнене і живе», – говорить херсонка Ніна Олександрівна.

«Дуже потрібно, особливо в наш тяжкий такий час. Коли я підходжу до свого під’їзду, в мене з’являється посмішка від цього гарного малюнку», – говорить мешканка будинку.

Зображувати квіти на дверях під’їздів Анна Волик почала три роки тому.

Художниця Анна Волик малює півонії на дверях під

«Був карантин, я вийшла на вулицю і побачила, що моя сусідка розфарбовує просто двері коричневою фарбою. І каже мені – Аня, ти ж у нас художник, намалюй нам кульбабки. Я погодилася, намалювала ці кульбабки і виклала в соцмережу», – розповіла художниця.

Під час окупації Анна з міста виїхала. Разом з двома дітьми жила у Києві. Там теж знайшла для себе заняття. Малювала картини та віддавала гроші на потреби ЗСУ.

«На Хрещатику я вийшла зі своїми картинами, і ми назбирали аж 9 тисяч для штурмової бригади. Я малювала патріотичні картини – там був герб, птахи миру, там були ЗСУ – бійці з крилами, святі наші хлопці. І все в жовто-блакитних кольорах», – згадує Анна.

Художниця Анна Волик малює півонії на дверях під

До Херсона Анна повернулась більше ніж тиждень тому і одразу почала займатись улюбленою справою. Замовлення, розповідає художниця, були завжди. Квіти просили малювати різні.

«Була дуже цікава історія – хлопець замовив лілії для своєї дівчини. Вони посварилися, і він замовив ці лілії, а коли я спитала його, чи ви помирилися – вона дійсно прийшла, вони помирилися і вже пили чай там увечері», – розповіла Анна.

Зараз Анна оформлює дозвіл на вивезення своїх картин для участі у благодійному аукціоні у Великій Британії та Польщі.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024