Перший крок до Оскара: чотири українські короткі метри увійшли до програми Palm Springs ShortFest 2023

04 Червня 2023, 13:32
Кадр з фільму «Перезапис» Кирила Земляного 537
Кадр з фільму «Перезапис» Кирила Земляного

Чотири українські короткі метри – у програмі каліфорнійського Palm Springs ShortFest 2023! Перемога у конкурсі дає право фільму потрапити до лонгліста «Оскара».

29 Palm Springs ShortFest проходитиме наживо з 20 до 26 червня. Про це повідомляє Moviegram.

У програмі покажуть:
  •  «Перезапис» Кирила Земляного у концентрованій формі розповідає про руйнацію родини та про те, як агресія стає нормою у стосунках.
  • «Це побачення» Надії Парфан – фільм-оммаж Клоду Лелушу, де за п’ять хвилин на шаленій швидкості перед нами проносяться пейзажі ранкового Києва, що вже місяцями живе у стані війни.
  • «Мені ніколи не снився мій син» Джейсона Блевінса розповідає про чоловіка, який через п’ять років після початку війни в Україні з’ясовує, що його син, можливо, перебував у полоні весь цей час. Фільм є у відкритому доступі на The New Yorker.
  • «Літургія протитанкових перешкод» Дмитра Сухолиткого-Собчука – документальне спостереження за людьми, які раніше виготовляли фігури святих, а нині працюють над «їжаками» для війни.
Нагадаємо, що торік до програми Palm Springs ShortFest також потрапили три українські фільми – «Оператор Вікторія», «Джордан’96» та «Пелюшковий торт».
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024