В Ужгородському скансені влаштували арттерапію для дітей

02 Червня 2023, 17:56
Майстерклас 355
Майстерклас

Арттерапію разом із закарпатськими майстрами народного мистецтва з нагоди Міжнародного дня захисту дітей влаштували в Ужгородському скансені.

Подія відбулась 1 червня. Про це повідомили у Закарпатській ОВА.

«Передусім завдяки українським воїнам маємо можливість проводити цікаві акції для дітей та дарувати їм позитивні емоції. Попри війну вкрай важливо зберегти безтурботне і яскраве дитинство для них. Сьогодні ми боремося за наших дітей, за їхнє майбутнє в мирній країні», – зазначив заступник голови ОВА Петро Добромільський під час відкриття заходу.

Майже 100 вихованців дитячих будинків сімейного типу Закарпатської, Дніпропетровської та Харківської областей, а також діти загиблих і зниклих безвісти захисників узяли участь у майстер-класах з виготовлення традиційної іграшки й гончарства.

Разом із батьками, батьками-вихователями, закарпатськими майстрами і майстринями вони створили традиційні ляльки-мотанки, іграшки з ниток, соленого тіста, спробували себе в гончарстві й малюванні. Найактивніших учасників заступник очільника краю Петро Добромільський разом із начальницею Служби у справах дітей Закарпатської ОВА Світланою Якімеліною відзначили грамотами й приємними подарунками.

Опісля в обласному краєзнавчому музеї імені Легоцького на дітей чекала вистава акторів Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка» «Чок та його вірні друзі». 

Свято для маленьких українців вдалося організувати спільно зі Службою у справах дітей ОВА, департаментом культури ОВА, Закарпатським музеєм народної архітектури та побуту та за підтримки Закарпатського осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва й обласного організаційно-методичного центру культури.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024