«Космогонія» мандрує планетою: найбільшу картину у світі презентують у Німеччині та США

02 Червня 2023, 17:03
«Вибух» – перша частина «Космогонії» ФОТО 1576
«Вибух» – перша частина «Космогонії»

Український проєкт «Космогонія», що передбачає створення найбільшої у світі картини площею 2 тисячі квадратних метрів, презентуватимуть в німецькому місті Падерборн

Упродовж 3-4 червня там відбудуться дні відкритих дверей у мистецьких студіях міста. Свій простір також відкриє майстерня художника проєкту «Космогонія» Петра Антипа. Про це журналістам Район.Культура розповіли у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків, де й реалізовують проєкт.

Майстерня Петра Антипа в Падерборні

Мистецький захід «Відкриті студії» відбувається у Падерборні вже 21 рік поспіль. Цього разу відвідувачі зможуть побачити та відчути, як створюються картини та скульптури понад 40 митців. Картина «Космогонія» особлива тим, що уособлює в собі думки різних народів про те, як створювався світ, як він розвивався, яке місце в ньому займає людина та яким буде наше майбутнє. 

Читайте також: Увійде в історію мистецтва: як художник Петро Антип створює у Луцьку найбільшу картину світу

Назва походить з грецької мови і означає «народження світу». Куратором проєкту є фундатор Музею сучасного українського мистецтва Корсаків – Віктор Корсак. Петро Антип та Віктор Корсак почали працювати над «Космогонією» у жовтні 2022 року і продовжать реалізовувати цей проєкт ще щонайменше пів року. 

Читайте також: Народження Космогонії: у Луцьку стартував мистецький проєкт світового рівня

Фрагменти «Космогонії», які вже можна побачити у Музеї Корсаків

Це буде найдовший за тривалістю перформанс в історії світового мистецтва – близько 3 тисяч годин. Робота складатиметься з 9 тематичних частин та з понад 600 окремих фрагментів, які є самостійними артоб'єктами. Проєкт міститиме відеоарт, скульптуру, інсталяції, доповнену та віртуальну реальність.

Картину Петро Антип створює в Україні, у Луцьку в Музеї сучасного, а також у Падерборні, де художник готує ескізи до картини. 

Один з ескізів

За цим процесом зможуть спостерігати митці, журналісти та поціновувачі мистецтва, відвідавши його майстерню 3-4 червня за адресою: Paderborn, An der Talle 40. 

Незабаром проєкт «Космогонія» планують представити у США.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024