В Україні знімуть фільм жахів про Конотопську відьму та сучасні події у країні

01 Червня 2023, 12:49
Кадр з майбутнього горору 1237
Кадр з майбутнього горору
Сценарист «Мавка. Лісова пісня» Ярослав Войцешек анонсував свій наступний проєкт, який також стосуватиметься української міфології, але стане набагато «страшнішим».
 
Войцешек разом з продюсеркою Іриною Костюк та з командою з FILM.UA Group знімуть український фільм жахів про відьму з Конотопа. Журналісти Район.Культура дізналися про це зі сторінки сценариста.
«Часто питають – який проєкт наступний. Відповідаю: «Конотопська відьма». Кіно в якому відьма з Конотопа мочить #усню. Але це тільки на поверхні. Насправді історія багатошарова і стосується нас усіх», – каже Ярослав Войцешек.
Творці проєкту, планують випустити цілу серію горорів за українською міфологією. «Конотопська Відьма» – перший проєкт лайнапу, натхненний образом відьми, а також реальною історією конотопчанки, яка прокльонами зустріла російських окупантів у рідному місті.
Візуальний образ головної героїні втілюють відомі українські мисткині — за пластичний грим відповідають Світлана Римакова та Маша Петровська, а з розробками ескізів образу відьми допомагала Ольга Навроцька. Творці вже відзняли перший тизер, оператором постановником якого є Сергій Ревуцький, а виконавицею саундтреку стала Віра Кекелія. Роль відьми зіграла акторка Тетяна Малкова.

Головною героїнею фільму «Конотопська відьма» стане жінка, яка зреклась своїх сил, задля спокійного та мирного життя зі своїм коханим. Проте війна змусить її переглянути принципи та пробудити свою темну сторону. Побачивши, як окупанти жорстоко вбивають коханого чоловіка та знущаються з мирного населення міста, вона розпочне свою криваву помсту, що перетворить життя росіян на суцільне пекло, під час якого вони будуть благати Бога про свою смерть.

До слова, відому усім сатирично-фантастичну повість «Конотопська відьма» написав у 1833 році український письменник Григорій Квітка-Основ'яненко. Оригінальний твір розповідає про козацьку старшину, сотника славної конотопської сотні Микиту Уласовича Забрьоху, його писаря Прокопа Ригоровича Пістряка та відьму Явдоху Зубиху.

Раніше «Конотопську відьму» екранізувала студія Укртелефільм у 1987 році. Вони зняли однойменний фільм-спектакль. А у 1990 році фільм «Відьма» режисерки Галини Шигаєвої зняли на кіностудії імені Довженка.

 
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024