Науковий ступінь ексдиректора Рокинівського музею не є підставою для отримання пільг: прийшла відповідь з МАУПа

01 Червня 2023, 10:22
Олександр Середюк 1312
Олександр Середюк

Працівники Музею історії сільського господарства Волині – скансену у Рокинях  звернулися до приватного акціонерного товариства з назвою «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна академія управління персоналом», щоб дізнатися, чи має диплом ексдиректора установи Олександра Середюка. підстави для отримання пільг від держави.

Нагадаємо, що Роман Ковальчук, новий керівник музею-скансену, ініціював низку службових перевірок та подав запити до різних інституцій, щоб перевірити діяльність ексдиректора, оскільки досі змушений виплачувати Олександру Середюку роялті у значних розмірах. Зокрема Середюк отримував надбавку за наукове звання, коли очолював музей, і робив це на підставі диплома доктора філософії в галузі історії, виданого Волинським інститутом Міжрегіональною академією управління персоналом (МАУП). Працівники музею звернулися до Міністерства освіти і науки України. Тоді у міністерстві зазначили, що диплом не є документом встановленого зразка. Коли прийшла відповідь від Міносвіти, що диплом не є чинним, Середюк аргументував свій науковий ступінь міжнародним форматом диплома. Нині ж музейники отримали офіційну відповідь і від навчального закладу, де Середюк отримував диплом.

Читайте також: «Не робіть з тата – вар’ята», – Середюк показав диплом Доктора філософії, який йому видали у МАУПі

У листі, що прийшов від МАУПа – все вичерпно, – кажуть у музеї. 

З його повним змістом можна ознайомитися, однак тезово:
– Олександр Середюк навчався у заочній докторантурі;
– це навчання – у межах неформальної освіти, тож не передбачає присвоєння наукового ступеня доктора філософії з видачею диплома державного зразка;
– відповідно до одного з пунктів контракту, цей ступінь не є підставою отримання пільг, передбачених Кабміном (у тому числі і стосовно заробітної плати).
 
У листі вказано: науковий ступінь доктора філософії, який у МАУП присудили Олександру Середюку, «не має прямого відношення до державних наукових ступенів – і про це сказано у контракті, який підписують докторанти». Проте, разом із тим, видача диплома не є порушенням закону (на відміну від доплат до ставки). Так робити цей заклад IV рівня акредитації має право.
 
«Висновки з написаного робіть самі. А цей лист, очевидно, буде мати значення для висновків правоохоронців щодо доплати за науковий ступінь у розмірі 25% від розміру окладу без відповідного документу встановленого зразка, що засвідчує наявність наукового ступеня в Україні», – йдеться у повідомленні на сторінці музею.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024