«Барви Перемоги»: у Києві відкрили виставку малюнків, які намалювали діти з Рівненщини

31 Травня 2023, 11:58
Презентація виставки у Музеї історії України у Другій світовій війні ФОТО, ВІДЕО 838
Презентація виставки у Музеї історії України у Другій світовій війні
У Національному музеї історії України у Другій світовій війні урочисто відкрили виставку робіт рівненських молодих художниць, які перемогли у мистецькому конкурсі «Барви Перемоги».
 
Конкурс організував проєкт ArtArmor для молодих митців з Рівного та Рівненської області. Нагадаємо, що переможцями стали:
  • Перше місце: Марія Котяй з міста Рівне, вихованка Палацу дітей та молоді.
  • Друге місце: Софія Яковенко з міста Рівне, вихованка художньої студії «ЄвроАрт». 
  • Третє місце: Карина Чугай з села Воронки Вараського району.

Карина Чугай та її робота

Переможці «Барв Перемоги» мають змогу нанести свої малюнки на бронеплити наших захисників. Тож Марія Котяй, Софія Яковенко та Карина Чугай вже перенесли свої роботи на броню, що врятувала життя захисникам України.

Малюнки на бронеплитах

Також на виставці представлені роботи Ярослава Гайдаєнка та Євгенії Литвиненко — вихованців художньої студії «ЄвроАрт», які є дітьми з інвалідністю, та незважаючи ні на що, вони цілеспрямовані і творять прекрасні картини.

На передньому плані робота Ярослава Гайденка «Дерево життя»

«Птах» Євгенії литвиненко

Олександр Ковальчук, засновник мистецького проєкту офіційно анонсував старт Всеукраїнського конкурсу за аналогією з «Барвами Перемоги». 
На відкритті виставки був присутній міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.
«Відвідуючи цю виставку мені пригадався малюнок, який я бачив з деокупованого села Ягідного Чернігівської області, де діти і дорослі сиділи в підвалі. Це малюнок дитини до війни – сонечко та сім’я, і малюнок, який був на зворотній стороні, вже під час війни – окупація, вибухи, зброя. Я радий, що є така можливість показати, що захисники наші воюють заради нашого майбутнього, майбутнього наших дітей, які сьогодні завдяки ним можуть продовжувати творити. І я радий, що всі ці картини, які ми побачили, сповнені надії і віри в нашу перемогу», – сказав Ткаченко.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024