Художник з Луцька Сергій Радкевич розписав духовний центр для військових в Звягелі

27 Травня 2023, 17:16
Духовний центр DEI GRATIA 1051
Духовний центр DEI GRATIA

Художник з Луцька Сергій Радкевич створив розписи у духовному центрі 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького у місті Звягель.

Про це журналісти Район.Культура дізналися з соцмереж митця.

«Цьогоріч провів майже 4 місяці на ппд 30 ОМБР, де мав можливість створити розписи для духовного центру DEI GRATIA. Проєкт реалізовано за ініціативи військового капелана Сергія Дмитрієва. Також вдячний військовим даної бригади за технічну підтримку та можливість реалізувати авторський проєкт без втручань», – розповів Сергій про свою роботу.

Острозький дослідник Микола Бендюк зазначив, що саме такими мають бути сучасні церкви.
«Коли один автор береться за розробку концепції, і тим більше сам й розписує, тоді з’являється пам'ятка монументального мистецтва. Тим більше тішить що цей храм у військовій частині, носить ім'я князя Костянтина Івановича Острозького», – йдеться у дописі Миколи Бендюка у фейсбуці.

Радниця прем'єр-міністра України Наталія Бойко теж залишила позитивний відгук про роботу художника.
«Я ніжно люблю роботи Сергія Радкевича. Для мене вони дуже близькі та глибокі… в них завжди багато світла і спокійної правильної сили. Я знала, що Сергій працював над проєктом для військових. Сьогодні нарешті побачила фото… кожна деталь, кожен елемент настільки влучні, правильно-доречні і близькі», – написала вона.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024