Вийде друком перший у світі комікс про борщ

27 Травня 2023, 09:21
Фото ілюстративне 815
Фото ілюстративне
В Україні готують до друку перший у світі комікс про борщ, який побачить світ вже у липні цього року. 
 
Мальопис матиме назву «Коротка історія українського борщу». Про це розповіла авторка коміксу Євгенія Кузнєцова на своїй сторінці в фейсбуці.
 

За словами авторки, написати комікс їй запропонували рік тому, і це для неї був перший досвід написання мальописного сценарію.

«Софія Сулій дуже тонко вловила атмосферу осіннього Києва. Там прекрасні кольори і несподівані ілюстраторські рішення (у сценарії я писала - «отут якби шось таке придумать, щоб воно отак якось зіграло» і Софія р-р-раз і придумувала краще, ніж я би могла собі уявити)», – розповідає Євгенія про ілюстраторку коміксу.

Читайте також: Фільм «Борщ. Секретний інгредієнт» із Клопотенком вийде на Netflix

Авторка каже, що історія вкладена в діалоги і пригоди героїв, пригоди без гостросюжетності. 
«Я постійно нудила, що давайте тільки без нудних відступів, типу: а зараз, любі читачі, ми вам впакуємо щось корисне під виглядом чогось красивого. Але нє, там гладенька цікава історія. При цьому в коміксу дві чудових наукових редакторки: Маріанна Душар і Олена Брайченко, з якими ми вели дискусії про солене сало і колір прадавнього квасу. А на одному розвороті можна зустріти знайомих вам людей. Наприклад, раз Володимир Гевко не пише свою книжку, то я його хитрістю заманила у цю», – додає Євгенія Кузнєцова.
Перший наклад мальопису вже доступний для передзамовлення.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024