У Луцьку свою майстерність показував єдиний в області симфонічний оркестр

25 Травня 2023, 15:01
Симфонічний оркестр 1031
Симфонічний оркестр
Викладачі та студенти Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського в рамках творчого річного звіту, підготували вечір симфонічної музики. 
 
Концерт-симфонію для оркестру з сольними виконавцями 24 травня презентували як річний підсумок студенти і педагоги двох відділень коледжу – струнних оркестрових та ударних оркестрових інструментів. Про це повідомляє Волинська обласна рада.
«Концерт відбувся в прекрасному концертному залі, в якому глядачі змогли насолодитися величезним звуковим об'ємом, багатогранними мелодіями та емоційним виконанням. Кожна секція оркестру демонструвала свою майстерність і досконалість, але саме взаємодія між інструментами створювала неповторну симфонію звуків. Мелодії плили одна за одною, створюючи градації настрою, від радісних та легких до туги і ностальгії», – поділилися враженнями від заходу на сторінці коледжу у фейсбуці.
У центрі уваги був єдиний в області симфонічний оркестр у складі 65-ох виконавців. Його незмінний керівник та диригент – заслужений діяч культури і мистецтв України Микола Чорний. У програмі лунали класичні твори відомих українських та світових композиторів.
«Сьогодні на цій сцені я побачив талановитих музикантів-початківців, які прагнуть до творчості і розвитку, а також результат самовідданої праці педагогів, які беззастережно діляться своїми знаннями та досвідом. Концерт чудовий – це поєднання техніки, естетики і молодої запальної енергії. Публіка її відчувала, реагувала і переживала разом з оркестрантами», – поділився враженнями голова обласної ради Григорій Недопад

Він вручив відзнаки Волиньради колективу симфонічного оркестру та його керівникові Миколі Чорному. Очільник обласної ради також привітав з обранням на посаду директора освітнього закладу виконувача обов’язки керівника Тараса Войтовича і побажав виправдати високу довіру педагогічного колективу.
 
Кожен із творчих звітів коледжу також і благодійний, на цьому заході збирали кошти на авто для захисників.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024