У Рівному провели вечір пам'яті Георгія Косміаді

25 Травня 2023, 10:53
Пам'ятна свічка 462
Пам'ятна свічка
У Рівному відбувся вечір пам’яті митця та педагога Георгія Косміаді, на який завітали представники Міського палацу дітей та молоді, музейники, краєзнавці, бібліотекарі, лауреати премії Косміаді та педагоги Рівненського українського ліцею.
 
Захід провели 23 травня, у другий день Музейного марафону. Про це повідомили на сторінці Рівненського краєзнавчого музею. 
 
Директор закладу Олександр Булига наголосив, що цей вечір – це спроба відтворити культурно-мистецькі вечори, які влаштовувала родина Косміаді під час свого проживання у Рівному.
Ірина Сідельова, завідувачка відділу науково-методичної роботи Харківського художнього музею, яка тимчасово проживає в місті Рівне, стала ініціаторкою проведення пам’ятного заходу. Вона пригадала, як познайомилася з творчим доробком Георгія Косміаді, була вражена не лише його картинами, а й культурно-освітньою діяльністю як педагога та митця.
Своїми спогадами про знайомство, співпрацю, щиру дружбу з Надією Косміаді поділилися Наталя Тарасевич, Галина Данильчук, Тетяна Лукашевич, Тетяна Кухарчук. Вони згадували добрі справи Надії, її любов до Рівного та його жителів, її жагу до життя, непересічну харизму, почуття гумору, невгамовний оптимізм та вольовий дух.

Наталя Тарасевич за традицією, яку протягом свого життя підтримувала Надія Косміаді, запалила свічу в пам'ять про Георгія Петровича.
В особливій атмосфері Артательє «Георгій Косміаді» звучали композиції української та світової музичної культури у виконанні викладачів та учнів Палацу дітей та молоді, лунали вірші Тетяни Горбукової – художньої керівниці народного колективу літературного об’єднання «Поетарх».
На завершення гості заходу переглядали картини художника і його учнів, ділилися враженнями та емоціями, а також відвідали пам’ятний знак, що встановлений на честь відомого педагога та митця Георгія Косміаді.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024