Митрополит Епіфаній освятить ікони, написані на бронеплитах від рівненського проєкту ArtArmor

23 Травня 2023, 15:14
Ікони, написані на бронеплитах, від проєкту ArtArmor. Фото: з фейсбук-сторінки ArtArmor 679
Ікони, написані на бронеплитах, від проєкту ArtArmor. Фото: з фейсбук-сторінки ArtArmor

Ікони, написані на бронеплитах від бронежилетів, які врятували життя українським захисникам на передовій, освятить митрополит Епіфаній. Ці 12 ікон є частиною циклу робіт «Духовна звитяга» у межах проєкту ArtArmor, заснованого у Рівному.

Освячення відбудеться 23 травня у Михайлівському Золотоверхому соборі. Про це повідомляє Суспільне Рівне.

«Ці ікони написані справді на бронеплитах з бронежилетів, які врятували життя нашим бійцям на передовій. Ми отримуємо велику кількість звернень від різних, скажімо, церков, парафій з різних країн про те, щоби вони отримали такі ікони. І, ви знаєте, вже на цьому тижні ми плануємо передавати до Сполучених Штатів Америки дві такі плити і там, в Сполучених Штатах, а потім і в інших країнах віряни будуть збирати кошти для того, щоб ми разом з благодійним фондом «Україна для героїв» купували якомога більше спорядження, захисного спорядження для наших військових. Це бронеплити, бронежилети, інші засоби захисту, засоби для розмінування, а також проєкти, пов'язані з реабілітацією наших військових», – розповів засновник мистецького проєкту Олександр Ковальчук.

За його словами, це повністю благодійний проєкт, націлений на збір коштів за межами України, адже кожен має знати в нашій країні й за її межами, що триває війна, яка забирає життя, але є засоби захисту, завдяки яким це життя може бути збережене. 

«Саме тому ми зберігаємо всі ось ці вражаючі отвори від куль і осколків, уламків. Радились з духовенством і запитували, чи буде сприйнято це духовенством, чи можна в принципі використовувати бронеплити ось в такому форматі – для розпису ікон і отримали схвальне таке погодження. Саме сьогодні буде освячення 12 ікон», – пояснив Олександр.

Також натхненник проєкту анонсував масштабний проєкт «Духовної звитяги», де будуть представлені 27 ікон – по одній іконі з кожної області України, а також від міста Київ, Севастополь і Сімферополь. 

«З часом до жовтня місяця я думаю, ми впораємося з цим проєктом», – переконаний Олександр Ковальчук.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром