Луцька театральна студія «Бешкетники» посіла перше місце на Всеукраїнському фестивалі «Мельпомена FEST»

17 Травня 2023, 10:52
Театральна студія «Бешкетники» 1070
Театральна студія «Бешкетники»

Зразкова театральна студія «Бешкетники» Палацу культури Луцька посіла перше місце на Всеукраїнському фестивалі дитячих та молодіжних театральних колективів «Мельпомена FEST».

Фестиваль проходив 13-14 травня у місті Хмельницькому. Про це повідомили на фейсбук-сторінці студії.

«Бешкетники» виступили на конкурсі з оновленою виставою-феєрією «Таємниця місячного сяйва». 

«Юні актори під керівництвом Алли Скрипічук виклались на сто відсотків та за короткий термін зуміли підготуватись та відтворити магію казки Бориса Грінченка «На Русалчин Великдень», хоч зі старого складу старшої групи було лише двоє дівчат, які раніше брали участь у виставі», – йдеться у дописі.

Режисером постановки став Вадим Хаїнський, а пластиографом – Юлія Варченко. За словами театралів, фестиваль вразив різностильовими та багатожанровими виставами від 26 колективів з багатьох областей України.

«Окрема подяка за чітку організацію, креативні майстер-класи для юних акторів та їх керівників. І ніякі тривоги та перебування в укритті не зіпсували духу єднання нашого українського театрального мистецтва. Всі колективи відчули себе єдиною театральною родиною. Були обміни телефонами, тепле спілкування. А наш колектив вже має декілька цікавих запрошень на майбутні фестивалі», – коментують учасники фестивалю.

«Пишаюся цими дітьми! Все було непросто. І приїзд в обстріляний ворогами Хмельницький, і фактично вся ніч в укритті...Але згуртувалися. Достойно представили Луцьк (хоч на постановку було всього декілька тижнів) і здобули 1 місце!» – зазначає матір однієї з акторок Оксана Лис.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024