У Волинському театрі ляльок відзначили День матері

16 Травня 2023, 18:05
У Волинському театрі ляльок відзначили День матері 573
У Волинському театрі ляльок відзначили День матері

У Волинському академічному обласному театрі ляльок влаштували свято до Дня матері.

Заходи відбулися 13 та 14 травня. Про це повідомили на фейсбук-сторінці театру.

«Цілих два дні – суботу та неділю – ми вшановували тих, хто дає людям життя. Піклується про нас та завжди готовий допомогти – наших Матусь», – зазначили театрали.

Вихованці Луцької художньої школи презентували тематичні роботи до Дня матері. Колектив театру ляльок приготував пам'ятні сувеніри для дітей, які читали вірші про мам. Акомпанували їм учні Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена.

«Цього недільного, святкового дня усі відвідувачі театру із захопленням слухали вокальні та інструментальні композиції на бандурі у виконанні учнів Луцької музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена: Марти Дацик (викладач Ірина Марчук), Тетяни Сало (викладач Інна Шпіндовська) та Юлії Мазуренко (викладач Леся Федоренко). Направду, виконання на бандурі викликало непідробний інтерес у юних відвідувачів театру та їх батьків. І це недивно, адже бандура – не просто музичний інструмент! Вона – душа українського народу, її звучання – це відлуння душі українців і як унікальний інструмент українського народу, може відіграти важливу роль у встановленні власної ідентичності»,відзначили представники музичної школи.

Експозицію та майстер-класи зі створення ляльок-мотанок представила майстриня Наталія Бугай, а актори театру привітали мам зі сцени.

«Ще раз щиро вітаємо наших мам! Зичимо Божої ласки, перемоги, здоров'я, усіляких гараздів!» – відзначили театрали.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024