У Галереї мистецтв відкрили студентську виставку про філософію Луцька

16 Травня 2023, 12:33
Презентація виставки 801
Презентація виставки
Волинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського продовжує показувати досягнення студентів та викладачів.
 
Керівник закладу Тарас Войтович відмовився цьогоріч від великого звітного концерту старого зразка, тож усі відділи коледжу показують свої напрацювання у сучасному форматі, самобутньо, у різний час та у різних локаціях Луцька. Тож 15 травня у Галереї мистецтв свої роботи показали молоді митці відділення образотворчого і декоративного мистецтв та реставрації. На презентації побувала журналістка Район.Культура.
 
Виставка має назву «Філософія Луцька». За допомогою різноманітних художніх технік та прийомів художники відобразили своє сприйняття міста – рисунок і живопис, художня обробка дерева та лозоплетіння, кераміка та навіть декоративний розпис на військових трофеях.
Юрій Поліщук, заступник голови Волинської облради нагородив  відзнаками викладачів коледжу: Юлію Лопанову і Володимира Мискевича. Серед запрошених гостей були й начальник управління культури Департаменту культури, молоді та спорту Волинської ОВА Валерій Дмитрук, директорка управління туризму та промоції Луцька Катерина Мойсіюк, начальниця Волинської обласної науково-методичного центру культури Любов Рожнова
Привітав усіх присутніх із таким грандіозним для коледжу дійством й Тарас Войтович. Він відзначив чудово підготовлену виставку і розкриту філософію Луцька.
 
Посеред експонатів, які створили студенти, в експозиції розміщені слова відомих діячів про місто: це вірш поетки та авторки відомого «тут луцько» Ольги Ольхової, поезія Лесі Українки, Костя Шишка, Юрія Косача, Олени Пчілки
Також – фраза луцького дослідника історії Олександра Котиса: «Луцьк – це цеглинка мого світу» та цитата відомого українського співака Андрія Кузьменка про Волинь.
 

Займалася підготовкою виставки викладачі циклової комісії образотворчого мистецтва, декоративного мистецтва та реставрації коледжу на чолі з Софією Пасюк
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024