Команда Ukraїner завітала до Музею Корсаків з новим проєктом про культуру під час війни

16 Травня 2023, 10:05
Команда Ukraїner у Музеї Корсаків ФОТО 652
Команда Ukraїner у Музеї Корсаків

До Музею сучасного українського мистецтва Корсаків, що у Луцьку, завітала команда Ukraїner у рамках свого нового проєкту «Культура під час війни».

Журналістам Район.Культура розповіли про це у музеї.

«Російсько-українська війна – це війна зокрема через культуру та за культуру. Команда Ukraїner розпочинає проєкт «Культура під час війни», у рамках якого розповідатиме про життя митців, які продовжують боротися з ворогом, осмислюючи та рефлексуючи над новою реальністю, яка розпочалася після 24 лютого. Героями проєкту стануть художники, актори, письменники та інші культурні дієвці, які поділяться своїм досвідом творення нового мистецтва», – розповідає команда Ukraїner. 

Нині вони відправилися в експедицію західною частиною України, аби розповісти, як мистецтво живе та розвивається попри всі потуги рашистів. Музей Корсаків стане «героєм» одного з випусків Ukraїner. Впродовж двох днів команда спілкувалася з фундатором музею та куратором проєкту найбільшої картини у світі «Космогонія» Віктором Корсаком, а також з художником, який її створює, Петром Антипом про мистецтво в Україні під час війни. Говорили про те, як змінилося життя музею з початком повномасштабного вторгнення, про «Космогонію» та яке місце й роль українського мистецтва на планеті.

Віктор Корсак розповів про нові експозиції, плани на майбутнє та ідею «Космогонії», а також провів невелику екскурсію музеєм. З Петром Антипом Ukraїner поспілкувався про сучасне українське мистецтво, про формування його як художника, його світ. Антип розповів про міфи, що лягли в основу сюжету картини, та якою буде її остання частина «Майбутнє». 

Випуск можна буде переглянути у червні на ютуб-каналі Ukraїner.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024