Ткаченко пропонував показати промову Зеленського на Євробаченні й збентежений відмовою

15 Травня 2023, 16:26
Фото: фейсбук Олександра Ткаченка 514
Фото: фейсбук Олександра Ткаченка

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що саме він звертався до організаторів «Євробачення-2023» з пропозицією показати звернення президента України Володимира Зеленського. Однак йому відмовили.

Про це Олександр Ткаченко розповів у коментарі виданню The Guardian.

Європейська мовна спілка (EBU) минулого тижня заявила, що дозвіл українському президенту виступати на конкурсі, який дивляться в усьому світі, ризикує поставити під загрозу його «неполітичний характер».

«Я збентежений. Відверто кажучи, не тільки я був здивований», – зазначив у відповідь на аргументацію Олександр Ткаченко.

Читайте також: Організатори Євробачення відмовили Зеленському у промові під час фіналу

«Наскільки я розумію, було цілком очевидно, чому я виступив із цією пропозицією, але чого я не можу зрозуміти, так це реакції на політику, тоді як політики немає – це війна з одного боку», – додав міністр.

Серед політичних діячів Великої Британії розкритикували таке рішення прем'єр-міністр країни Ріші Сунак та депутат Кейр Стармер.

Нагадаємо, що заява Мовної спілки з'явилася 11 травня. Вже наступного дня – 12 травня – прессекретар президента України Сергій Никифоров повідомив, що Офіс президента не звертався з пропозицією трансляції звернення Володимира Зеленського на «Євробаченні».

На запит Суспільного у Європейській мовній спілці відповіли, що до них надійшло звернення від представників українського уряду. Міністр культури та інформполітики Ткаченко, який залучений до Євробачення зі сторони уряду, тоді відмовився коментувати, чи звертався до ЄМС.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024