Хвороба, плагіат Loreen та ракетний удар по Тернополю: TVORCHI розповіли про свій виступ на Євробаченні

14 Травня 2023, 17:11
TVORCHI розповіли про свій виступ на Євробаченні. Фото: Stijn Smulders 925
TVORCHI розповіли про свій виступ на Євробаченні. Фото: Stijn Smulders

Учасники українського гурту TVORCHI, який посів шосте місце на «Євробаченні-2023», поділилися емоціями від виступу.

Хлопці зазначили, що намагалися виступити максимально гідно і, на їхню думку, їм вдалося це зробити. Про це журналісти Район.Культура дізналися з етеру телемарафону «Єдині новини».

Фінал пісенного конкурсу «Євробачення-2023» відбувся 13 травня у Ліверпулі. Учасники українського гурту TVORCHI Андрій Гуцуляк та Джефрі Кенні розповіли, що за два дні до виступу захворіли усією командою, тож це ускладнило підготовку та сам виступ безпосередньо у фіналі. Втім, це не завадило музикантам втілити задумане на сцені.

«Якби ми були не хворі, то могло б бути трохи краще. Але ми думаємо, що ми зробили гідну роботу. Усі члени команди – великі молодці, дякуємо кожному і всім, хто нас підтримували, за нас голосували. Любимо всіх», – зазначив Андрій Гуцуляк.

Читайте також: Парад прапорів під виступи українських зірок та легендарна You’ll Never Walk Alone: як пройшов фінал Євробачення

Як розповіли хлопці, розгубленості після повідомлення про російську ракетну атаку по рідному місту хлопців – Тернополю, яку окупанти здійснили під час пісенного конкурсу, не відчували.

«Навпаки. Як і кожен українець, який відчуває ці емоції, з 24 лютого ми беремо і трансформуємо ці емоції у те, що ми можемо зробити для нашої країни. Ми намагалися максимально гідно виступити, щоб показати все, що ми готували і показати «сталеві серця». Коли ми сиділи у грін-румі й показали табличку, де було написано «Ternopil» – це був знак підтримки для всіх міст, які бомблять і які обстрілюють з початку повномасштабного вторгнення», – підкреслив Андрій.

«Вчора був незабутній виступ. Ми вкладаємо в це всю нашу енергію і волю. Щоб у всіх куточках світу люди біля екранів відчули силу наших сталевих сердець. Дякуємо, що відчуваєте і віддаєте свої голоси за нас, за Україну. Четверте місце в глядацькому голосуванні свідчить про нашу єдність, і ми дуже цінуємо це, кожен ваш голос. Велике спасибі нашій найкращій команді! Ми раді поділитися цією історією з кожним із вас! Разом працюємо над перемогою! Слава Україні!» – написали TVORCHI на своїй сторінці в інстаграмі. 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений TVORCHI (@tvorchi_official)

Читайте також: TVORCHI підтримали рідний Тернопіль в прямому ефірі Євробачення

Щодо власного фаворита на конкурсі музиканти одностайні – вболівали за представника Фінляндії Käärijä, який виступив з піснею Cha Cha Cha та посів другу сходинку. 

А от щодо пісні Loreen гурт TVORCHI висловив сумніви, адже, на думку музикантів, схожість між піснею української співачки Міки Ньютон «В плену», яка вийшла 2005 року, та конкурсною композицією Tatoo від представниці Швеції дуже велика.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024