Парад прапорів під виступи українських зірок та легендарна You’ll Never Walk Alone: як пройшов фінал Євробачення

14 Травня 2023, 13:49
Виступ Verka Serduchka на фіналі «Євробачення-2023». Фото: The European Broadcasting Union 1334
Виступ Verka Serduchka на фіналі «Євробачення-2023». Фото: The European Broadcasting Union

У фіналі «Євробачення-2023» у Ліверпулі під час Параду прапорів виступили українські зірки. Також учасники пісенного конкурсу та ведучі виконали відому композицію You’ll Never Walk Alone на підтримку України.

Фінал конкурсу пройшов 13 травня, проводила його Велика Британія від імені України. Дивилася трансляцію журналістка Район.Культура.

Розпочався конкурс із виступу переможців «Євробачення-2022» – українського гурту Kalush Orchestra, який символічно переносив глядачів з Києва до Ліверпуля. Перформанс має назву «Голоси нової генерації». На екрані також з'явилися кадри із принцесою Уельською, де Кейт Мідлтон зіграла фрагмент переможної пісні України у 2022 році –  Stefania.

«Вітаємо Loreen та Швецію із заслуженою перемогою на Євробаченні! Неймовірна пісня та виконання! До речі, Лорін двічі перемагала на Євробаченні. Зараз ми думаємо про це. P. S. синьо-жовті кольори знову забрали кубок додому», – написали Kalush у своєму інстаграмі. 

Фрагмент із трансляції «Євробачення»

Читайте також: Кому українці віддали найвищі бали на Євробаченні

Вже на сцені «Євробачення» Kalush Orchestra також виконали свій новий англомовний трек – Changes.

Під час традиційного Параду прапорів пролунала пісня Shum у виконанні гурту Go-A, який представляв Україну на конкурсі у 2021 році.

«Ми безмежно вдячні кожному, хто був причетний до створення цьогорічного Євробачення у Ліверпулі, пронизаного українським духом. Це був особливий момент і ми щасливі знову відчувати себе частиною неймовірної історії. Дякуємо Великій Британії за щоденну підтримку та прихисток для українців у момент, коли триває боротьба за правду, свободу та нашу ідентичність. Дякуємо нашим Воїнам за те, що ми живі, ми є та виступаємо під своїм жовто-блакитним прапором!» – йдеться на фейсбук-сторінці гурту.

Фото: The European Broadcasting Union

Наступною на сцені з'явилася Jamala, яка тріумфувала на пісенному конкурсі 2016 року, виборовши перше місце для України з піснею 1944. Jamala також презентувала у Ліверпулі свій новий альбом Qirim спільно з BBC Philarmonic Orchestra під диригентством Володимира Сіренка. 

«І допоки Ліверпуль тонув у зливі, мене всередині накривало хвилювання, якого я не знала раніше. Потужніше, ніж 2016-го із «1944». Тоді була одна пісня, а вчора — 14. І от ти виходиш на сцену, перед очима — тисяч п’ятнадцять глядачів. Для багатьох із них тобі випаде нагода відкрити щось дуже особисте про твій дім і народ, адже кожна пісня з платівки — це щоденник, зітканий із туги й тривог, радості й любові», – написала після концерту співачка.

Фото: The European Broadcasting Union

Пролунав на «Євробаченні» і хіт Show me your love, з яким на конкурсі у 2006 році представляла Україну Тіна Кароль.

«Честь! Дякую вам! Я завжди живу, щоб надихати вас! Під час виступу, в Україні, почалась тривога... Серце на шматки. МИ ВИСТОЇМО, МИ ЗДОЛАЄМО!»написала артистка у своєму інстаграмі після виступу.

Фото: The European Broadcasting Union

Бурхливі оплески у залі викликала поява Verka Serduchka, яка, як і у 2007 році, виконала пісню Dancing Lasha tumbai, щоправда, тепер слова пісні таки замінили на «Russia goodbye».

У інстаграмі Verka та її мама поділилися відео, де привіталися з єврофанами і подарували їм «сотню поцілунків».

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Eurovision Song Contest (@eurovision)

Читайте також: «Боляче бачити те, що відбувається в Україні», – переможниця Євробачення Loreen

Під час підрахування голосів на сцені з'явилися і зірки «Євробачення» з інших країн, як-от: італієць Mahmood, який виконав пісню Imagine, переможниця конкурсу з Ізраїлю Netta заспівала You Spin Me Round (Like A Record), ісландці Daði Freyr виконали Whole Again, Cornelia Jakobs зі Швеції заспівала I Turn To You, у виконанні представниці Великої Британії Sonia прозвучала Better The Devil You Know, а британець Sam Ryder, який посів друге місце на пісенному конкурсі у 2022 році, заспівав композицію Mountain.

Об'єднала усіх виконавців та ведучих на сцені легендарна композиція You’ll Never Walk Alone, яку в Ліверпулі виконав нідерландець Duncan Laurence, а у центрі Києва поблизу Золотих воріт – переможниця «Євробачення» від України у 2004 році – Руслана. Назва пісні у перекладі українською означає – «Ти ніколи не будеш іти один», що стало знаком підтримки українцям, які зазнали загарбницького нападу з боку Росії.

Нагадаємо, що переможницею «Євробачення-2023» стала представниця Швеції Loreen з піснею Tatoo. Український гурт TVORCHI посів шосте місце.

Читайте також: TVORCHI підтримали рідний Тернопіль в прямому ефірі Євробачення

Фото: The European Broadcasting Union

Фото: The European Broadcasting Union

Фото: The European Broadcasting Union

Фото: The European Broadcasting Union

Фото: The European Broadcasting Union

Фото: The European Broadcasting Union

Фото: The European Broadcasting Union

Фото: The European Broadcasting Union

Фото: The European Broadcasting Union

Фото: The European Broadcasting Union

Фото: The European Broadcasting Union

Фото: The European Broadcasting Union

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024