На фронті загинув художник Володимир Чорний

12 Травня 2023, 11:08
Володимир Чорний 2419
Володимир Чорний

На війні з російськими окупантами загинув художник та доброволець Володимир Чорний.

Про це повідомила його партнерка Олена Білецька на своїй фейсбук-сторінці. Митець загинув 9 травня.

«Я не могла повірити, як така чудова Суперлюдина може загинути? Діставай будь ласочка одне із своїх 9-ти життів.. вставай….А як твій розслаблений танець під східну музику з стаканом рому? Як твій чудовий борщ? Як твоя неймовірна любов до всього живого, до тваринок, людей і рослинок? Як твої розумні плани про те, якою має бути сучасна освіта для художників? А як твої задумки проілюструвати скандинавську міфологію? Як майстерне копитце, яке ти хвацько формував мачете, щоб розпалити найкрутіший вогник?.. А як відсилки до фільмів «Апокаліпсис сьогодні» та «Пропалої грамоти»? Як твої енциклопедичні знання про все на світі? Як це все? Воно не може зникнути.. Ти не можеш загинути.. Я досі відмовляюся вірити.. я продовжую писати тобі всі свої думки…я досі кидаюся до телефону із слабкою надією, що побачу твій зелений кружечок в месенджері..» – йдеться у дописі Олени.

Фото: з фейсбук сторінки Олени Білецької

За її словами, Володимир пішов на фронт добровольцем, попри те, що його документів не було у військкоматі — їх загубили.

«І ти став Супервоїном.. ходив сам на позиції.. Проводив по найнебезпечних місцях військових, смаляв по ворогу, витягав поранених побратимів з поля бою, та добре заливав лою за комір росіянам. Звільняв наші міста... Варив смачні борщі взводу, вислуховував бідоньки, заступався. У вільні секундочки фотографував квіти і мох, через що твої побратими спочатку сторонилися тебе.. бо ще ж дивний такий.. та й довге волосся в хвіст збирає.. Писав оповідки, опікувався приблудними тваринками… Кохаю тебе безмежно рідний. Вклоняюся твоїй звитязі і жертві своїм життям. Дякую за те, що жива. Вдячна за те, що боронив нас, боронив Україну. Ти мій Герой коханий! Не вірю, що тебе нема..» – написала Олена Білецька.

Слова співчуття також висловив український режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук.

«Ти був один з самих надійних людей. Як сказав твій колега, в пам'яті залишиться тільки хороше. В пам'яті про тебе, тільки світлі моменти. Герою Слава», – йдеться у дописі.

Фото: з фейсбук сторінки Олени Білецької

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024