Alyosha і Ребека Фергюсон у першому півфіналі Євробачення присвятили виступ українським жінкам

10 Травня 2023, 10:28
Фото з перформансу ФОТО, ВІДЕО 1581
Фото з перформансу
Українська співачка Alyosha та британська виконавиця Ребека Фергюсон показали на сцені Євробачення-2023 перформанс, присвячений українським матерям та дружинам. 
 
У першому півфіналі пісенного конкурсу вони виконали в дуеті пісню легендарного британського гурту Duran Duran — «Ordinary World». Перфоманс має назву «Ласкаво просимо до нас додому». Журналістка Район.Культура дивилася пряму трансляцію.
«Для мене Євробачення — це музичний майданчик, що транслює гаму соціально-культурних настроїв. Хтось співає про любов, хтось про мир, хтось про толерантність — конкурс продукує добро. Музика є мовою, яка об’єднує народи світу говорити про важливе. Наш номер був присвячений українським матерям, які були вимушені вивозити своїх дітей у безпечні міста та країни з початку страшної війни, що прийшла в Україну. Кожній дружині, чоловік якої став на оборону Україну, залишивши родину. Загалом номер про кожного українця: з 24.02.22 в палітрі нашого життя, на жаль, ще й досі, продовжують переважати темні кольори. Але завдяки ЗСУ у цій палітрі з’являються яскраві фарби. І вони скоро засяють на всій території Україні!», – написала Alyosha після виступу.
 
Ребека виставила у своєму твіттері спільну молитву з Alyosha з залаштунків, де вони просять Бога про мир та про те, щоб світ відкрив свої серця для України. 
«Мир. Любов, Єдність! Кохання перемагає усе», – написала Ребека.

Над перформансом працювали режисерська група TRI DIRECTION у складі Наталії Лисенкової, Наталії Ровенської та Марії Григоращенко разом з партнерами Freckled Sky

Команда TRI DIRECTION

За словами творців номера, завдяки сучасному технічному забезпеченню, доповненій реальності TRI DIRECTION вдалося візуалізувати та передати головні меседжі нинішніх подій в Україні. 

«Найголовнішою була складність взагалі почати креативний процес, через те що головою ти завжди «в умовах війни». Потім переробити лють і розпач на візуальні образи так, щоб це не було занадто документально й реалістично. Ти ніколи не знаєш, у який момент під час репетиції тебе застане повітряна тривога чи атака безпілотниками. Дякувати ЗСУ усе обійшлося! Усі репетиції відбувалися в Києві та жоден перформер не постраждав», — коментують TRI DIRECTION.

Також автори перформансу додають, що квартира з розбитими вікнами, закохана пара, годинник, сирена, повідомлення українок — символи, які доповнили номер та вдало передали усі сенси, закладені в постановці. А визначальним моментом стала поява на екранах прапорів країн, які підтримують Україну в війні. Вони об’єдналися у велике синьо-жовте українське серце, яке тримає один ритм.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром