Boysunmağan: в Україні записали єдиний у світі кримськотатарський бойовий марш

09 Травня 2023, 16:19
Кадр з кліпу 1106
Кадр з кліпу

В Україні зробили єдиний у світі професійний запис кримськотатарського бойового маршу «Boysunmağan», що перекладається як Нескорені. 

 

Про це повідомляє Громадське.

Таня Ша, керівниця київської студії звукозапису «Кофеїн», розповіла, що у маршу непроста історія. 

«Запит на створення його існував з перших днів війни, але це дуже серйозна справа, тому нам потрібен був час, аби зібратися з думками. На даний момент марш готовий», – розповідає саундмейкерка.

За її словами, вони разом з Ісмаїлом Курт-Умером написали музику, а текст написали кримські татари, які зараз перебувають у Криму

«Ми дуже хочемо оголосити їх прізвище, але, я думаю, це зробиться після перемоги», – додає Таня Ша.

Ісмаїл Курт-Умер каже, що на початку повномасштабного вторгнення до нього подзвонив з фронту військовослужбовець, кримський татарин Вельдар Шукурджиєв, який ще з 2014 року перебуває в лавах ЗСУ, і попросив зробити для військових, насамперед кримських татар, військовий кримськотатарський марш. 

«До того у нас не було ще маршу, і ми з Танею зробили перший кримськотатарський військовий марш. Мені здається, що колись був подібний марш, але він втрачений через депортацію, тому це — єдиний кримськотатарський військовий марш», – пояснює композитор.

Виконує композицію ансамбль Збройних сил України.

«Хор погодився допомогти, заспівати та знятися у кліпі. Це дуже символічно, адже це демонстрація того, як ЗСУ підтримує кримських татар та ті народи, які проживають в Україні», – додає Ісмаїл.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024