TVORCHI вийшли на Бірюзовий хідник Євробачення у костюмах з іменами передчасно народжених українських дітей

07 Травня 2023, 21:06
TVORCHI на Бірюзовому хіднику Євробачення. Фото: Anthony Devling, Getty images 1375
TVORCHI на Бірюзовому хіднику Євробачення. Фото: Anthony Devling, Getty images

У Ліверпулі учасники «Євробачення-2023» демонстрували свої образи на Бірюзовому хіднику. TVORCHI одягнули костюми, на яких написані імена та вага передчасно народжених дітей за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Захід пройшов 7 травня. Про це журналісти Район.Культура дізналися з прямої трансляції події.

Один із учасників гурту Андрій Гуцуляк розповів ведучим події Тимуру Мірошниченку та Сем Квек про символічність образу. На піджаках музикантів можна побачити імена українських дітей, які народилися передчасно під час війни Росії проти України. Гурт започаткував ініціативу «Небайдужі люди рятують серця дітей», щоб зібрати десять мільйонів гривень для придбання десяти спеціальних інкубаторів. Вони допоможуть врятувати серця малюків, які рано з'явилися на світ.

Читайте також: Перша репетиція гурту TVORCHI на сцені Євробачення

Фото: Anthony Devling, Getty images

Вокаліст гурту Джеффрі Кенні у відповідь на запитання ведучого про те, чи сподіваються хлопці виграти цього року та продовжити переможну серію України на пісенному конкурсі, зазначив, що перемога на «Євробаченні» наразі не є пріоритетом.

«Найбільш важливо – перемогти у війні з Росією. Ми робимо усе можливе і я думаю, що кожен українець чи українка теж докладають максимум зусиль, щоб перемога настала швидше», – зауважив Джеффрі.

«Для нас важливо виступити добре, представити нашу країну якнайкраще. Ми вже показуємо щось нове від України – електронну музику. Я думаю це чудово – показати, якою різноманітною є Україна і люди, які в ній живуть», – розповів Андрій Гуцуляк.

Читайте також: Sound of Freedom: у Ліверпулі створили мурал з доповненою реальністю і музикою TVORCHI

Ведучі Бірюзового хідника – Тимур Мірошниченко та Сем Квек. Фото: Anthony Devling, Getty images

Фото: Anthony Devling, Getty images

Фото: Anthony Devling, Getty images

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024