У Херсоні планують провести Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії»

07 Травня 2023, 12:23
Херсон, закриття Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», 12 вересня 2021 р. Фото: Вадим Гнідаш 602
Херсон, закриття Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», 12 вересня 2021 р. Фото: Вадим Гнідаш

XXV Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» планують провести у Херсоні. Невдовзі відкриють прийом заявок на участь.

Він триватиме з 8 по 16 вересня 2023 року. Про це повідомляє Суспільне.

За словами президента фестивалю Олександра Книги цьогоріч фестиваль проходитиме 25 раз.

«Сьогодні не затихають бої на нашій землі, але ми попри все плануємо його провести вдома, у Херсоні. Тому й обрали гасло цьогорічного фестивалю – #ми_вдома. Адже воно має особливе значення для кожного українця, і в тому числі символізує повернення музи нашого фестивалю – Мельпомени – додому, на рідну Херсонщину», — розповів Олександр Книга.

Херсон, прес-конференція присвячена відкриттю Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», 2021 р. Фото: Віктор Братан

Ювілейний фестиваль відбудеться за підтримки Євразійської Театральної Асоціації. Вперше «Мельпомена Таврії» проходитиме у змішаному форматі – вистави показуватимуть у безпечних місцях у Херсоні, а також на сценах театрів всього світу.

Членкиня оргкомітету фестивалю Ольга Курачова каже, що вже є колективи, які готові приїхати в Херсон, у тому числі і закордонні.

«Вони цікавляться, як добратися та де безпечно ночувати у місті. Для тих, хто не зможе приїхати, буде можливість показати виставу у межах фестивалю на своїй сцені, в себе вдома, що також відповідатиме цьогорічному гаслу», — говорить Ольга Курачова.

Херсон, карнавальна хода центральною вулицею міста, 2021 р. Фото: Віктор Братан

Як розповіла програмна директорка фестивалю Анастасія Ларіна, також оргкомітет вирішив змінити логотип фестивалю.

«Дівчина, яка зображена на логотипі не буде такою кольоровою, як раніше. Проте буде з синьо-жовтими прапорами на щоках. А замість шиї у дівчини до плечей проростатиме коріння дерева, адже «Мельпомена» повернулась на свою землю, у свій дім», — розказала Анастасія Ларіна.

Херсон, майстер-клас з хореографії від Костянтина Томільченка, 2021 р. Фото: Віктор Братан

Організатори планують проведення традиційної освітньої платформи та літературної сцени.

«У межах літературної сцени заплановані виступи п’яти відомих митців: письменника, поета, драматурга, художника та музиканта. З кожним із них відбудеться творча зустріч у Херсоні», — розповіла членкиня оргкомітету фестивалю Альона Мовчан.

Херсон, вистава в Олешківській пустелі, 2021 р. Фото: Вадим Гнідаш

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39