Письменників та перекладачів запрошують на літературну резиденцію в Івано-Франківськ

02 Травня 2023, 13:26
Олег Лишега 684
Олег Лишега

Письменників та перекладачів запрошують на першу «Літературну резиденцію імені Олега Лишеги», яка відбудеться в Івано-Франківську.

Захід організовує програма «Читай» в межах платформи «Тепле місто». Це можливість для українських письменників та письменниць, перекладачів та перекладачок впродовж місяця працювати над власними проєктами, познайомитись із актуальними контекстами Франківська та регіону. Про це журналістам Район.Культура розповіли організатори.

Резиденція триватиме з 1 червня до 1 липня в Івано-Франківську. Для резидентів передбачені: 

  •  участь в 2 публічних подіях у Франківську (на початку та наприкінці періоду перебування) та візит до Тисмениці, де поет і перекладач народився;
  • написання та публікація есею про Олега Лишегу;
  • можливість долучитися до активностей, покликаних познайомити жителів міста з людьми, місцями та їх історіями, що пов’язують письменника з Франківськом.

Організатори забезпечують проживання, харчування та логістику учасників.

Заявки на участь в резиденції приймають до 14 травня включно за посиланням. На основі заявок та мотиваційних листів організатори виберуть 4 учасники. У разі виникнення додаткових запитань, можна звертатись за електронною адресою: [email protected]

 Засновуючи нову літературну резиденцію у Франківську, команда програми «Читай» має на меті продовжити традицію резиденцій, що вже склалася в місті. Присвоєння резиденції імені Олега Лишеги – це передовсім щире бажання актуалізувати поезію та тексти письменника, що мав великий вплив на наше покоління, і переконані – продовжить надихати майбутні. 

Проєкт реалізується за підтримки благодійного фонду Renovabis.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024