Письменник Маріо Варгас Лайоса стане амбасадором проєкту Save Ukrainian Culture

27 Квітня 2023, 14:12
Маріо Варгас Льйоса, фото: ВСЛ 590
Маріо Варгас Льйоса, фото: ВСЛ

Перуанський письменник та лауреат Нобелівської премії з літератури Маріо Варгас Льйоса з перших днів війни підтримує українців у нашому протистоянні. 

Він добре знайомий з українськими містами і у своїх публікаціях часто пише про Україну. На запрошення міністра культури України Олександра Ткаченка, письменник погодився стати амбасадором проєкту по збереженню та відновленню культурної спадщини «Save Ukrainian Culture». Про це міністр повідомив на своєму телеграм-каналі.

«Під час нашої зустрічі, а це була щира та тепла розмова, багато говорили про український контекст у сьогоднішньому світі, Маріо Варгас багато разів наголосив, що його підтримка залишатиметься незмінною. Проговорили з ним потребу в боротьбі з російською дезінформацією, особливо Іспанії, Франції та Латинської Америці, де він має велику вагу», – розповів Ткаченко.

Також міністр запропонував Варгасу представляти  українську культуру в світі та стати амбасадором проєкту «Save Ukrainian Culture». За словами Ткаченка, перуанець без вагань зголосився та прийняв це за честь.

«Вдячний пану Варгасу... Адже культурна спадщина, яка зазнає руйнувань, вже зараз потребує міжнародної фінансової підтримки для її післявоєнної відбудови», – зауважив Олександр Ткаченко.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024