Фільм «Кавалери» з Надією Косміаді в головній ролі отримав відзнаку на фестивалі історичного кіно

25 Квітня 2023, 16:25
Фрагмент з фільму «Кавалери». Надія Косміаді (зліва) 570
Фрагмент з фільму «Кавалери». Надія Косміаді (зліва)

На IX Міжнародному фестивалі історичного кіно «Поза часом» фільм «Кавалери», в якому головну роль зіграла почесна рівнянка Надія Косміаді, отримав відзнаку «Кращий образ в кадрі».

22 та 23 квітня у камінній залі Київської фортеці відбувся IX Міжнародний фестиваль історичного кіно «Поза часом». Про це повідомили на фейсбук-сторінці артательє «Георгій Косміаді».

У програмі показали 15 фільмів українських та іноземних кінематографістів. Всі представлені на фестивалі стрічки — останніх років, зняті переважно з 2021 по 2023.

«Почесна громадянка міста Рівне Надія Косміаді продовжує дивувати й тішити і після того, як закінчила свій земний шлях. На IX Міжнародному фестивалі історичного кіно «Поза часом» у Київській фортеці фільм «Кавалери», з пані Надією у головній ролі, отримав відзнаку «Кращий образ в кадрі». Це вже четверта відзнака стрічки на кінофестивалях», – йдеться у дописі артательє.

Короткометражний фільм рівненського режисера Віктора Булиги розповідає про Надію Косміаді. Вона – 92-річна донька художника, архітектора, актора, режисера, декоратора і вчителя-новатора, який працював у Рівному – Георгія Косміаді

Перед початком Другої світової війни родина художника вирішує переїхати до Німеччини. Надія знову приїхала у Рівне, місто її дитинства і юності, через 52 роки. Про це й зняли фільм під назвою «Кавалери». У стрічці зіграла вона сама разом із чоловіком, а також рівненські актори.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024