Український арт-фестиваль Bouquet Kyiv Stage відбудеться в Грузії

24 Квітня 2023, 16:27
Фото: Bouquet Kyiv Stage 868
Фото: Bouquet Kyiv Stage

Український мистецький фестиваль Bouquet Kyiv Stage цього року пройде з 28 по 30 квітня у Тбілісі.

Про це інформує УП Культура.

За словами організаторів, проведення Bouquet Kyiv Stage у Тбілісі стане подякою вільнолюбній частині грузинського народу, яка називає себе картвели. Слоган цьогорічного фестивалю: «Ukraine + Sakartvelo. Side by side».

«Пішов другий рік від початку віроломного повномасштабного вторгнення рф в Україну. Ця війна зруйнувала життя кожного українця, всієї нашої країни, а також призвела до глобальних змін в усьому світі. ...Перемога України стане рушійною силою до змін в усьому світі, і в, першу чергу, Грузії», – заявила засновниця фестивалю Ірина Буданська.

Метою фестивалю стане об’єднання українців і картвелів. 

«Грузія, яка пережила війну з рф, на власному досвіді знає що таке окупація, жорстокість рашистів та геноцид. У 2008 році, коли рф розв’язала війну проти Грузії, маленька країна опинилась сам на сам з імперським монстром, світ вчергове закрив на це очі та продовжував життя as usual», – додала Буданська.

Програма Bouquet Kyiv Stage традиційно об'єднає музику, кіно, театр, виставкові проєкти та public talks. Серед подій фестивалю: музика українських композиторів, написана під час війни, виступ грузинського камерного оркестру та українських солістів, електронна музика Андрія Кириченка, присвячена творчості відомої української художниці Марії Примаченко, виставкові проєкти про війну в Україні, Грузії та спецпроєкт про грузинських легіонерів, які боронять Україну.

Читайте також: У Парижі показали мультимедійну виставку картин Шевченка та Примаченко

Андрій Кириченко

Також під час фестивалю відбудеться акція «Червона Калина» в пам'ять про грузинських воїнів, які загинули в Україні. Організатори висадять 41 дерево, привезене з України, в знак пам’яті, пошани і вдячності.

Усі кошти, отримані від продажу квитків, організатори обіцяють передати сім'ям загиблих героїв. 

Минулого року Bouquet Kyiv Stage проходив у форматі воєнного часу у Києві у серпні. Він був коротким та спланованим з необхідними заходами безпеки: події відбувалися не на відкритій сцені, а в Софійському соборі, Золотих воротах та під ясенем.

У жовтні 2022 року фестиваль вперше пройшов за межами України – в Оксфорді. Він відбувався в рамках ініціативи Ukrainian Culture Weeks 2022 та об'єднав сім концертів класичної музики, святкування 85-річчя композитора Валентина Сильвестрова, фотовиставку, кінопокази, музичні перформанси та дискусії.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024