На великодній виставці у Рівному представили «Дерево роду»

21 Квітня 2023, 09:59
Організаторка виставки Анна Крилошанська 620
Організаторка виставки Анна Крилошанська

Головною темою виставки «Великодні мотиви» у Рівному стали птахи. Цьогоріч захід вийшов на всеукраїнський рівень – свої роботи представили майстри з дев'яти областей України. 

Відкриття пройшло 20 квітня у Міському будинку культури. Про це повідомляє Суспільне.

«Ця виставка ніби як вистава, складається з чотирьох частин, і кожна має свій зміст, свою назву. Перша називається «Дерево роду», тобто наш рід з вишитих рукавів чоловічих, жіночих, дитячих вишиванок. Третя — з маскувальної сітки ми зробили дерево, ніби як пробудження: хтось поїхав за кордон, хтось в інше місто переїхав, утворюються ніби нові гніздечка. Перша композиція — проводжання рідних на війну, друга композиція — це вже мама тримає журавля, і так підписано — «Лелеченько, не відлітай», — розповіла організаторка Ганна Крилошанська.

Фото: Суспільне

Світлана Лабза у Бахмуті навчала дітей декоративного мистецтва. Після повномасштабного вторгнення переїхала на Рівненщину. На виставці «Великодні мотиви» вона представила пташку, виготовлену з вовни.

«Це трошки синиця і трошки чарівна пташка, мені хотілося додати у неї чарівності. Це символ миру, добра. Ось вона летить і в моїй уяві несе мир. І кольори тут жовто-блакитні: це добро, земля, небо», – розповіла майстриня.

Знімок екрана з відео Суспільного

«Із самого початку був задум з птахами: весна, птахи, ось це пробудження. Потім поступово починало усе це розширятися і ми дали майстрам знати, що тема буде такого плану й відгукнулися майстри з дев'яти областей України. Тут і Харків, і Чернігів, і Закарпаття. Це так тішило, що люди робили свої роботи саме до цієї виставки», – зазначила Анна Крилошанська. 

Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024