Одягає під військову форму: боєць Волинської бригади ТрО розповів про особливу вишиванку

18 Квітня 2023, 16:48
Військовослужбовець Луцького батальйону Волинської ТрО Ярослав 761
Військовослужбовець Луцького батальйону Волинської ТрО Ярослав

Військовослужбовець Ярослав, який служить у третій стрілецькій роті Луцького батальйону Волинської бригади тероборони, у великодні дні вдягає під однострій вишиванку.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці 100 Окремої бригади Територіальної оборони.

«Це моя перша вишиванка – її подарувала дружина понад 20 років тому. Мав таку традицію – завжди брати цю сорочку в закордонні поїздки. Ніколи не рахував, у скількох країнах вона побувала. Але, поза всяким сумнівом, понад півтора десятка набереться», – розповідає пан Ярослав.

Чоловік має дуже короткий та яскравий позивний – «ЯR».

«В моєму уявленні «ЯR» – це велика енергія, яка може гори звернути», – каже Ярослав.

За освітою чоловік є лікарем-ревматологом, проте вже багато років працює у фармацевтичних компаніях. Зв’язки у цій сфері на початках широкомасштабного вторгнення неабияк допомогли укомплектувати аптечки бійців та батальйонний автомобіль швидкої медичної допомоги за стандартами НАТО.

А ще «ЯR» є батьком відразу чотирьох дітей – двох синів і двох до доньок:

Старший син, до речі, також обрав фах лікаря. Вже закінчує інтернатуру з хірургії. Неодноразово приїжджав у батальйон як інструктор з тактичної медицини.

Як розповідає пан Ярослав, за півтора місяця перебування Луцького батальйону на сході України, ставлення інших підрозділів ЗСУ до волинських тероборонців змінилося докорінно.

«Спочатку здавалося, що нас сприймають не надто серйозно. Але за рік підготовки на Волині ми насправді дуже багато чого навчилися. А головне – стали злагодженим колективом вмотивованих однодумців. Тож нам вдавалося втримувати наші позиції навіть у найкритичніших ситуаціях. Тепер до нас на Донбасі ставляться з підкресленою повагою – інакше як «волинськими партизанами» вже, здається, і не називають».

А ще «ЯR» стверджує, що він та його побратими знають рецепт перемоги.

«Ми не маємо вмирати за перемогу, це вони – ординці – мають вмирати на нашій землі, бо їх сюди ніхто не кликав. Ми ж маємо бути навченими, екіпірованими й мати усі ресурси, аби швидко впоратися зі своїм ворогом», – зауважує військовослужбовець. 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024