Помер актор Волинського драмтеатру Олександр Якимчук

18 Квітня 2023, 12:48
Олександр Якимчук 1760
Олександр Якимчук

У 68-річному віці помер народний артист України, актор Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Олександр Якимчук.

Про це повідомила акторка драмтеатру Анна Присяжна на своїй сторінці у фейсбуці.

«Не хочеться вірити... Ваша остання вистава «Століття Якова»... Ваша усмішка завжди буде жити в моєму серці...Ви були Великою Людиною! Спочивайте з Богом...» – йдеться у дописі.

«Ми втратили наставника, колегу, друга, частину сім’ї. Змушені визнати, що тривала хвороба відібрала у нас Олександра Павловича Якимчука. Народний артист України віддав роботі у Волинському облмуздрамтеатрі понад пів століття, зіграв більше, ніж 150 ролей, був артистом балету і драми, автором лібрето і віршів до вистав, художником-постановником, асистентом, помічником режисера, режисером... Педагог, ведучий, актор кіно... Концерти, новорічні ранки, інші події... Він допомагав у всьому, бо був такою людиною, яка здатна підтримати, дати мудру пораду й навчити бути Людиною з великої літери», – діляться спогадами про колегу працівники Волинського драмтеатру на сторінці установи у фейсбуці.

Відомо, що актор хворів на цукровий діабет. 

«Хай живе любов!» сказав він на прощання у своїй останній постановці. Ваша любов із нами назавжди, як і пам’ять про вас», – зазначають театрали.

Прощання із видатним волинянином розпочнеться 19 квітня о 10:00 у фоє театру (1 поверх). Панахида відбудеться об 11:00. О 12:00 виїзд на кладовище.

Фото: з фейсбук-сторінки Анни Присяжнюк

Довідково: Олександр Якимчук прийшов у Волинський музично-драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка у 1972 році. Працював монтувальником декорацій і виходив на сцену в епізодах і масових сценах. 

Зіграв близько 150 ролей, був автором лібрето і віршів до вистав: «Славнозвісний 702-й», «Дами і гусари», художником-постановником «Жахливе дівчисько», «Залізні солдати», «Пеппі Довгапанчоха», асистентом, помічником режисера, здійснив постановку п’єси «Дорога Олена Сергіївна» – з студентами акторського факультету Волинського державного училища культури і мистецтв імені І. Стравінського, виступав у ролі режисера, художника, автора перекладів пісень до вистави «Бременські музиканти», ставив концерти, новорічні ранки, капусники. 

Знімався у кіно в епізодичних ролях (близько 10 фільмів). Улюблені ролі: Возний – «Наталка Полтавка», Захар – «Баб’ячий бунт», Пістряк – «Конотопська відьма» тощо.

Фото: з фейсбук-сторінки Анни Присяжнюк

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024