У Рівному відкрили щорічну виставку «Великодня писанка»

14 Квітня 2023, 14:19
Писанки 809
Писанки
У мистецькому відділі Рівненської обласної бібліотеки команда обласного центру народної творчості презентувала щорічну, традиційну виставку «Великодня писанка».
 
Захід відбувся 13 квітня. Про це повідомили на сторінці книгозбірні.
 
Відкривав виставку фольклорний гурт «Горина», який виконав страсну пісню «Страдальна Мати», що оповідає про страждання Діви Марії під час розп'яття Ісуса Христа.
Цього року на виставці можна побачити, як традиційні українські писанки, так і різні види орнаментованих яєць: дерев’яні яйця (різьба), вишиті, дряпанки, керамічні яєчка, декоративні пасхальні композиції, виконані за різними техніками декорування. Картини на великодню тематику, неймовірні вишиті та ткані рушники, великодні кошики.
Свої роботи презентують, як відомі, так і ще зовсім молоді майстри і майстрині рівненського писанкарства, але всі вони вражають своєю неповторністю, колоритністю та якісним рівнем виконання представлених робіт.

«Дякуємо воїнам ЗСУ за можливість відкривати, творити...», – підсумувала захід заслужена майстриня народної творчості, писанкарка Вікторія Степанюк.
Виставка триватиме до 4 травня.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024