14 областей затвердили програму розвитку української мови

12 Квітня 2023, 17:29
Фото ілюстративне 1046
Фото ілюстративне

14 областей України вже затвердили програми розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя. 

Про це в ефірі «Українського радіо» повідомив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, – пише Читомо.

«Ми твердо стоїмо на принципах утвердження регіональної мовної політики. Так, декілька днів тому затверджено вже чотирнадцяту обласну мовну програму на Херсонщині», — сказав він.

За словами уповноваженого, такі програми суттєво допомагають громадянам України більше дізнатися про мовний закон, безоплатно опанувати українську мову, отримати додаткову інформацію щодо складання іспитів на рівень володіння державною мовою, підтримати обдаровану молодь, сприяючи мовній стабільності в державі.

«У своїй діяльності ми робимо величезний акцент на сфери освіти, культури, транспорту, охорони здоров’я, інтернет-ресурси, діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування», — додав уповноважений.

Тарас Кремінь також наголосив, що нинішня мовна стабільність, як і мовна стійкість нації, безпрецедентна за всі роки української незалежності.

Обласні мовні програми вже затвердили у Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Миколаївській, Херсонській, Житомирській та Черкаській областях.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024