У Рівному показали виставу «Івасик-Телесик» на сучасний лад

11 Квітня 2023, 16:14
Фото з прем'єри 765
Фото з прем'єри

У Рівненському обласному театрі ляльок відбулась прем'єра вистави «Івасик-Телесик». 

Глядачам підготували оновлений варіант народної казки на сучасний лад та показали 9 квітня. Після вистави маленькі глядачі спільно розфарбували двометрову писанку у фоє театру. Про це пише Суспільне.

У театрі ляльок глядачі побачили оновлену версію української народної казки, де Івасик-Телесик — не просто дитина, а хлопчик-воїн, який долає життєві перешкоди завдяки власній хоробрості та материнській любові.

«Це та подяка нашим мамам, яку ми висловили в такий спосіб. І ті квіти, які наші актори в кінці роздавали мамам в залі — це наша шана і наша подяка матерям, за той вклад, який вони в нас зробили. За ту безумовну любов, за ту молитву, яка надає крила рухатися вперед і повернутися з тих фронтів, на яких знаходяться зараз наші хлопці», – розповідає режисерка вистави Олена Ткачук.

За словами Олени Ткачук, до прем'єри готувалися кілька місяців. Нові декорації для вистави виготовляв художник-бутафор Олексій Михайлов. Виставу «Івасик-Телесик» актори зіграли в оновленому колективі.

«Хвилювання було присутнє, але це таке щире, тепле хвилювання. Це те, чим я хотів займатися з дитинства та от сьогодні я тут, на цій сцені. Ця традиція забивання п'ятака посеред сцени — це дуже мило і це дуже приємно для моєї душі. Це моє», — говорить актор театру ляльок Павло Лабунін.

Після завершення вистави діти мали змогу розмалювати фарбою двометрову писанку з пінопласту. Вони зобразили на ній калину, пташок, сонце та прапор України.

Читайте також: У Рівному відбулася читка п'єси «Коти-біженці»

Замість малюнків 8-річна Анастасія залишила відбитки власних долонь синьо-жовтими фарбами. Тато дівчинки Андрій Кость каже, така активність після вистави надихає дітей фантазувати.

«Дуже сподобалось, цікава вистава, молодці актори, гарно показали. І діткам дуже сподобалось. У наш час така патріотична вистава, я б сказав, про Україну. І, в принципі, ця писанка так і показує. Ці долоньки — це Україна», – додає Андрій Кость.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024