В Ужгороді працює підлітковий плейбек-театр

11 Квітня 2023, 12:31
Плейбек-театр 740
Плейбек-театр

В Ужгороді відбулась вистава підліткового плейбек-театру, який з березня розпочав роботу з новою групою.

Про це Суспільному розповіла співорганізаторка заходу Наталія Шевченко. За її словами, під час вистави актори відтворювали історії, які напередодні розповідають глядачі.

До вистави, яка тривала понад годину, школярі готувалися під час підліткової студії плейбек-театру. У підготовці брали участь актори віком від 12 до 18 років з Харкова, Києва, Бердянська, Ужгорода. За словами Наталії Шевченко, участь у театрі дозволяє підліткам творчо розвиватися, бути впевненішими, краще розуміти емоції свої та інших людей.

«Плейбек-театр – це театр імпровізації, де грають історії саме глядачів. Він дозволяє підліткам, так би мовити, вийти більше у світ. Бо більшість з них замкнені через постійні заняття онлайн, переїзд з іншого міста. Коли актори це грають — це краще ніж коли просто слухаєш. Плейбек-театр допомагає їм краще зрозуміти емоції, бути у контакті зі своїми емоціями та емоціями інших. Дозволяє краще розуміти інших людей, внутрішню їхню мотивацію», — розповіла Наталія Шевченко.

14-річна ужгородка Каріна виступила у плейбек-театрі вдруге. Долучилася до цього виду мистецтва два місяці тому.

Каріна

«Насправді це розвиває фантазію, допомагає виявляти емоції так, щоб це не було шкідливо для інших. Це дуже цікаво й допомагає комунікувати», — розповіла Каріна.

Акторам Глібу з Харкова та Поліні з Бердянська по 12 років. Кажуть, те, що зіграли на сцені — 100% імпровізація.

«На репетиції ходимо два рази на тиждень. Я почав краще себе почувати, мені подобається виражати свої емоції рухами. Якщо я так почну робити на вулиці, то люди навколо можуть не зрозуміти, а тут всі дивляться під враженням», — каже Гліб.

Гліб

«Я постійно згадую про рідний Бердянськ. Цей театр мені дуже подобається і допомагає відволіктися», — розповіла Поліна.

Поліна

Виступи та заняття плейбек-студії безплатні для учасників. Їх проводили у приміщенні «Станції Уж Арт-простір» на вулиці Швабській в Ужгороді за підтримки міжнародної гуманітарної організації «Людина в біді Словацька Республіка». За словами Наталії Шевченко, з березня в артпросторі розпочали заняття з новою групою підлітків.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39