На Рівненщині стартував проєкт «Велике читання»

05 Квітня 2023, 14:13
Старт проєкту «Велике читання» книг письменника Сергія Гридіна. Фото: Суспільне 700
Старт проєкту «Велике читання» книг письменника Сергія Гридіна. Фото: Суспільне

У Рівному розпочали «Велике читання» книг письменника та військового Сергія Гридіна. Таку акцію створили, щоб популяризувати творчість авторів з області.

Акція стартувала 4 квітня у Рівненській обласній бібліотеці. Про це розповіла Суспільному директорка закладу Валентина Ярощук.

Фото: Суспільне

Сергій Гридін зі Здолбунова, він — автор психологічної прози для юнацтва, наразі військовий ЗСУ. Учасники заходу одночасно читають твори письменника та обговорюють їх.

«Про книги Гридіна треба говорити з цільовими аудиторіями — підлітками та їхніми батьками. Ситуації, які представляє нам автор, вони є дуже життєвими. Аналіз цих подій має відбуватися у малих групах, щоби мати життєстверджуючу силу і допомагати людям жити, допомагати підліткам виживати у нашому складному житті», — говорить директорка обласної бібліотеки Валентина Ярощук.

Фото: Суспільне

За словами Валентини Ярощук, серед регіональних авторів Сергій Гридін є одним з найширше представлених у місцевих книгозбірнях.

«Ми не зупинилися на одній книзі, щоб обирати й обговорювати тільки одну, тому що кожна книга якийсь інший дає аспект. В бібліотекознавстві є таке поняття як бібліопсихологія, тобто тоді, коли книги застосовуються для якихось крайніх станів, для якихось не крайніх станів або виходу з цих станів людської психіки. Завжди бібліотекарі знали переліки книг таких для того, щоб їх рекомендувати своїм користувачам, у яких є проблеми», — розповіла директорка обласної бібліотеки.

Фото: Суспільне

Проєкт зі читання творів Сергія Гридіна триватиме в області упродовж квітня-червня. Заходи у його рамках анонсуватимуться на сайтах рівненських бібліотек.

«Велике читання» — це загальнообласний літературний захід. Проєкт організовує обласна бібліотека у партнерстві з бібліотеками територіальних громад області. Для «Великого читання» обирають книги, які за змістом пов'язані із Рівненщиною, або твори місцевих авторів, розповіла Суспільному методистка обласної універсальної наукової бібліотеки Світлана Ступницька.

Фото: Суспільне

Проєкт започаткували у 2021 році, тоді в його рамках знайомили із книгою «Паперові солдати» братів Капранових. Для другого «Великого читання» обрали творчість Сергія Гридіна, письменника зі Здолбунова, який нині боронить Україну.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024