В Україні створили благодійний пазл про боротьбу з відключеннями світла

05 Квітня 2023, 13:07
Пазл «Як українці з відключеннями світла боролись‎» 765
Пазл «Як українці з відключеннями світла боролись‎»

В Україні вийшов благодійний пазл, створений в колаборації ORNER та YASNO під назвою «Як українці з відключеннями світла боролись‎». Понад половину вартості кожного пазлу автори передадуть у фонд «Повернись живим».

Про це журналісти Район.Культура дізналися з твітер-акаунту YASNO.

Як зазначають у компанії ORNER, пазл створений на згадку про нашу незламність, винахідливість та почуття гумору. Про те, як талановито українці зуміли протистояти темним часам і пристосуватись до складних обставин життя. Як майстерно їм вдавалося жартувати навіть тоді, коли зовсім було не до сміху. 

«Як ми всі допомагали одне одному, вболівали за енергетиків і трішки заздрили тим, у кого світло було на годину довше», – відзначають розробники пазлу.

Авторка ілюстрації — художниця з творчим псевдонімом Maliunok, відома своїми талановитими роботами на гостросоціальні теми.

«Цей пазл про період, коли шум генераторів став саундтреком наших щоденних справ, коли графік відключень світла був основою нашого буття, коли в кожному домі з'явився річний запас свічок і ліхтариків», – розповідають у ORNER.

200 гривень з продажу кожного пазла колаборації ORNER та YASNO відправлять у фонд «Повернись живим». 100 гривень становить вартість розробки та виробництва.

Наразі триває передзамовлення й станом на 5 квітня вже зібрали понад пів мільйона гривень. Дата початку відправлення замовлень – 10 травня.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024