У Рівному волонтери зібрали 150 м'яких іграшок ручної роботи для дітей з Куп'янська

05 Квітня 2023, 10:19
Іграшки ручної роботи для дітей з Куп'янська 591
Іграшки ручної роботи для дітей з Куп'янська

У Рівному волонтери зібрали іграшки для дітей з деокупованого міста Куп'янськ, що на Харківщині. М'яких тварин і казкових персонажів в'язали власноруч у рамках проєкту «Клубок добра. Рівне».

Про це інформує Суспільне.

Фото: Суспільне

До акції рівненських волонтерів долучилися майстрині з різних міст України, зокрема, Черкас, Полтави, Сум та Кривого Рогу. Загалом вдалося створити 150 м'яких іграшок для дітей різного віку.

Волонтерка, співкоординаторка проєкту «Клубок добра. Рівне» Юлія Робчинська власноруч в'язала іграшки для дітей із Куп'янська.

«Це акція нашого проєкту, ініційована волонтерами з Харкова, які відвідують дітей на деокупованих територіях. Вони привозять туди гуманітарку, спілкуються з дорослими. Дорослим цікавіша матеріальна сторона, звісно. Вони пережили реально страшні місяці окупації, а дітям потрібне свято й дитинство. Діти в захваті від найпростіших іграшок», — розповіла вона.

Фото: Суспільне

Акцію назвали «В'язана Сотня», адже попередньо волонтери планували зв'язати 100 іграшок. Та оскільки рівненським майстриням допомогли колеги інших міст України, разом вони створили півтори сотні м'яких іграшок для дітей різного віку.

«Рівне ініціювало це. Перший пост я написала 27 лютого, а вже 31 березня ми оголосили про завершення акції. За цей час до нас приєдналися майстрині з інших міст, це близько 30 майстринь» — зазначила Юлія Робчинська.

Фото: Суспільне

Вона додала, що багато іграшок зв'язали благодійники, які раніше не займались рукоділлям.

«Деякі іграшки приїхали до нас із Києва. Їх створила майстриня-військовослужбовиця, яка зараз з малечею сидить вдома. Є брязкальце, така іграшка для найменшеньких діток. Є «Рідниш» — птах щастя, а ще приїхав з Полтави чарівний бегемот з хвостиком», — поділилась волонтерка.

Фото: Суспільне

Зі слів Юлії, у деокупованих та прифронтових регіонах іграшки допомагають дітям заспокоїтись.

«Така іграшка прекрасно лежить у дитячій ручці, її можна носити з собою. Навіть, якщо доводиться ховатися від обстрілів, такого друга можна взяти з собою», — пояснила вона.

Фото: Суспільне

Подарунки дітям до Куп'янська планують відправити після того, як отримають ще 30 іграшок із Кривого Рогу.

«Солодощі — це приємне доповнення. Діти завжди чекають солодощів. Окрім того, будемо передавати деякі речі для дорослих, в основному — постільну білизну і рушники. Просто волонтери, знаючи потреби людей на деокупованих територіях, докладають щось ще», — розповіла співкоординаторка проєкту.

Фото: Суспільне

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024