Стартував прийом робіт на здобуття літературної премії «Рівненський акцент»

03 Квітня 2023, 17:11
Фото ілюстративне 1027
Фото ілюстративне

Літературна премія «Рівненський акцент» продовжує свою роботу у 2023 році. До участі у конкурсі на звання лавреата та дипломантів літературної премії запрошують авторів художніх творів, які люблять Рівненщину і присвячують їй рядки своїх творів.

Прийом робіт стартував 1 квітня і триватиме до 1 липня. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила одна із засновниць премії, поетеса Неоніла Диб'як.

На здобуття премії можуть претендувати книжки, видані офіційним способом за період з 1993 року з таких номінацій:
  • художня проза;
  • поезія;
  • художні твори для дітей;
  • драматургія.

Основною вимогою до творів є неодмінне використання регіонального матеріалу, їхня висока художня та поліграфічна якість, належне літературне редагування.

З пропозиціями щодо участі у конкурсі на здобуття премії можуть звертатися автори відповідних творів, творчі спілки, видавництва, редакції періодичних видань, культурно-просвітницькі фонди та організації за погодження з автором.

Для участі у конкурсі необхідно надіслати коштом відправника книжку в трьох екземплярах, заяву від автора або клопотання від зацікавленої організації за погодженням з автором на адресу: Неоніла Диб'як, буд. 2, вул. Лугова, с. Городище Рівненського району Рівненської області, 35341.

У заяві, клопотанні необхідно вказати контактні номери телефону автора, адресу проживання, справжнє прізвище, якщо автор послуговується псевдонімом.

Підбиття підсумків конкурсу та вручення премії буде здійснене у жовтні-листопаді цього року на заході, присвяченому події. Книжки, твори, яким у свій час присуджувалася премія «Рівненський акцент», не можуть висуватися на її здобуття повторно.

«Особі, відзначеній премією, нададуть звання Лавреата Приватної літературної премії «Рівненський акцент», вручать відповідний Диплом та премію-подарунок, вартість якої визначають у кожному окремому випадку залежно від пожертв меценатів», – йдеться у заяві організаційного комітету. 

Прізвища авторів-учасників конкурсу, запропоновані ними твори, прізвища спонсорів проєкту за їх бажанням, внесуть до Почесних списків Лицарів Рівненщини та Хроніки премії «Рівненський акцент». Списки, книги та інші матеріали конкурсу передадуть організаційним комітетом одній з музейних чи бібліотечних установ Рівненщини за домовленістю. Хід та результати конкурсу з присудження премії будуть оприлюднені в інтернет-виданнях та в засобах масової інформації.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024