Данина нашим класикам: юні рівняни виконують співану поезію і збирають гроші для ЗСУ

01 Квітня 2023, 16:35
Батя розслабся ФОТО 1242
Батя розслабся

Рівненські підлітки з програмою співаної поезії «Данина нашим класикам» дають благодійні концерти. 

Під час виступів музичний гурт зі змінним складом «Батя розслабся» збирає гроші і передає на потреби військових. 2 квітня програмою «ДНК» юні рівняни співатимуть в галереї Євро-Арт. Суспільне побувало у них на репетиції.

«Батя розслабся» — це музичний гурт, учасникам якого від 11 до 13 років. У їхньому репертуарі — пісні на слова Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Ліни Костенко та Василя Симоненка. Цю програму назвали «ДНК», тобто «Данина нашим класикам», – пояснює наймолодший учасник гурту, одинадцятирічний Влад Лучко.

До «Батя розслабся» хлопець долучився рік тому. І найулюбленішим з програми називає твір «Крила» Ліни Костенко.

«А й правда, крилатим ґрунту не треба. Землі немає, то буде небо. Немає поля, то буде воля. Немає пари, то будуть хмари».

«Можливо, я стану таки музикантом, хоча, про це ще не думав», — розповів Влад Лучко.

Тринадцятирічний Остап Оштук у «Батя розслабся» за гітариста. Музикою займається з восьми років і зізнався, що зараз найбільшу охоту має до виступів на благодійних концертах. Зібрані гроші учасники гурту передають на підтримку військових.

«Вони цього потребують. Навіть якщо це буде якась мала сума, вона може врятувати багато життів. Тато підтримує, мама дуже рада, що я граю, завжди хвалить мене», — пояснив Остап Оштук.

У складі гурту й 12-річна Єва Сергійчук. Вона долучилася два місяці тому.

«Я теж хочу допомагати військовим, хоч чимось, навіть тими невеликими виступами, які ми організовуємо», — каже дівчина.

Вокалу та гри на гітарі рівненських підлітків навчає Андрій Оштук, гурт «Батя розслабся» — це його ідея. Склад учасників — змінний, зазначив він і пояснив, що одні діти припиняють відвідувати заняття, і навпаки — інші приходять.

«Ідея в тому, що юні наші обдарування можуть грати не гірше за досвідчених людей, які займаються десятками років. Саме в цьому ідея назви. Вони навчаються і разом з тим мають досвід виступів на сцені, співають для дітей і дорослих, щоб ті відпочили і розслабилися», — сказав Андрій Оштук.

З програмою співаної поезії «ДНК» гурт виступає на благодійних концертах, зауважив Андрій Оштук.

«Гроші за один з концертів ми використали на закупівлю ліків для бійців, які в опіковому відділенні у Рівному потребували антибіотиків. На останньому виступі зібрали п'ять тисяч гривень, а перед тим сім тисяч гривень», – розповів Андрій Оштук.

Коментар
28/03/2024 Середа
27.03.2024
20:39
26.03.2024