Макс Кідрук анонсував нову книжкову серію видавництва «Бородатий Тамарин»

31 Березня 2023, 10:31
Самотній Джордж — це останній представник підвиду абінґдонської слонової черепахи 1394
Самотній Джордж — це останній представник підвиду абінґдонської слонової черепахи

У видавництві «Бородатий Тамарин» вийде серія книг про Землю. Серія матиме назву «Самотній Джордж» в честь останнього представника підвиду абінґдонської слонової черепахи.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив письменник та засновник видавництва Макс Кідрук. 

Книжкова серія «Самотній Джордж» стосуватиметься біосфери та загалом наук про Землю. У ній друкуватимуть тексти про зміну клімату, вплив людини на природу, еволюцію, історію Землі тощо. 

Фірмовим кольором серії буде насичено зелений — pantone 349.

«Перша книга вже в роботі – перекладачка розпочала переклад, дизайнерка готує обкладинку, – а отже, анонс не за горами. Не перемикайтеся!» – пише Макс Кідрук. 

Довідково. Самотній Джордж — це останній представник підвиду абінґдонської слонової черепахи, що мешкав на острові Пінта у Галапагоському архіпелазі. Через інтродукованих людьми кіз, які об’їдали острівну рослинність, популяція цих черепах неухильно зменшувалася, аж поки у другій половині ХХ століття в живих залишилася лише одна особина — Самотній Джордж. Його називали найрідкіснішою істотою на планеті та найзавиднішим холостяком. 

Усі спроби отримати потомство з самицями близькоспоріднених видів зазнали невдачі (яйця в кладках щоразу виявлялися нежиттєздатними), й 24 червня 2012 року Самотній Джордж помер від старості. 

Підвид абінґдонської черепахи офіційно набув статусу вимерлого, а сам Джордж став символом боротьби за збереження природи не лише на Галапагоських островах, а й у всьому світі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром