«Коли твоя земля в війні»: МЕРІ презентували акустичну версію пісні

30 Березня 2023, 16:33
Кадр з кліпу ВІДЕО 984
Кадр з кліпу

Близько місяця тому Віктор Винник і МЕРІ випустили пісню «Коли твоя земля в війні». 

Трек присвятили до першої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну. Пісня та відео, яке відзняли на неї, отримали хороші відгуки. Але авторові твору та фронтмену гурту МЕРІ Вікторові Виннику цього виявилось замало. Про це журналістам Район.Культура розповіли представники гурту.

Як зізнався сам Віктор, у першочерговому задумі пісня планувалась в акустичному звучанні. Однак у процесі запису музиканти так захопилися, що не втримались і спродюсували композицію у звичній електричній манері, притаманній усій творчості МЕРІ. Тепер, коли твір пройшов перевірку на радіо, в інтернеті та на живих виступах, було вирішено повернутися до ідеї акустики.

Читайте також: Фортеця Бахмут: Антитіла презентували оновлену версію пісні

У новій версії використовувався мінімальний набір інструментів, основний акцент зроблено на виконанні. Продюсували нову версію, як і попередню, Остап Панчишин з проєкту PANCHYSHYN та Марʼян Криськув з Jenny Records.

Зйомки кліпу відбувались просто у коридорі студії і зайняли рекордних дві години. Режисером, як і у кількох останніх відеороботах, виступив сам Віктор Винник. Знімав оператор Дмитро Кошлань. Ідея відео полягає у простому донесенні пісні через символи та речі, які тепер асоціюються з війною. Останнім кадром став букет підсніжників на фоні світанку – як символ нової весни і того, що наша Перемога у цій війні неминуча.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024