Під Бахмутом загинув культоролог і перекладач Євген Гулевич

30 Березня 2023, 12:17
Євген Гулевич 2870
Євген Гулевич

Редактора, перекладача, дослідника Євгена Гулевича вважали зниклим безвісти – звʼязок із ним втратили під Бахмутом ще 31 грудня 2022 року. 

Але 29 березня музикант Юрій Хвостов повідомив про його загибель. Про це пише Суспільне Культура.

«Від учора ми можемо говорити про це доконано, маючи офіційне підтвердження. Досі зберігалася крихітна, але чіпка надія, що страшна новина «зник безвісти при виконанні бойового завдання», яка надійшла нам на початку цього року, не остаточна», – написав він.

Євген Гулевич – автор, редактор, перекладач, культурний менеджер та магістр культурології. У період із 2010 по 2015 роки був директором Центру гуманітарних досліджень Львівського національного університету імені Івана Франка. Переклав роман Рея Бредбері «Щось лихе насуває». Став головним редактором українського видання «Світовий атлас вуличного мистецтва і графіті» Рафаеля Шактера.

У 2019 році Євген був співтворцем масштабного виставкового проєкту «Ангели», для якого писав мистецтвознавчі статті і проводив фахові консультації. У 2021 році був співкуратором міжнародної міждисциплінарної (не)резиденції «Суміжність» – трансдисциплінарної резиденції для художників і дослідників, які працюють із технологіями, новими медіа та громадськими місцями.

Під час свого останнього перебування у Львові, на реабілітації, Євген Гулевич взяв участь у часині проєкту «Місця в зміні» – розмові-перформансі «Сад окопів» про досвід творення місць на фронтовій території.

«Євген Гулевич був одним із найкращих наукових редакторів України. Він перетворював слова на змісти, було надзвичайно спостерігати як текст стає цілісним під егідою його роботи», – у своєму дописі розповідає Віра Правило, яка працювала разом із ним над перекладом атласу.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024