Вийде друком «музичний» артбук з віршами Сергія Жадана

26 Березня 2023, 14:14
Птах ФОТО 3264
Птах

Вийде друком благодійна книга зі спецефектами «Птах», де зібрані вірші українського поета Сергія Жадана. У артбуці використані висічка, рисовий папір, копірка, дзеркальна фольга, тканинна обкладинка з QR-кодом, за яким можна послухати відео-презентацію від письменника особисто. Суперобкладинка з рисового паперу із кольоровим задруком. 

Про це повідомили на сторінці видавництва «Ковчег», яке й створило цю книгу.

В основі артбуку – вірші Сергія Жадана, що стали піснями. Адже його поезія надихнула багатьох українських музикантів на створення пісень, а це Святослав Вакарчук, Тарас Чубай, Іван Леньо і гурт Kozak System, ТНМК, сестри Тельнюк, Мар'яна Садовська, ДахаБраха, DakhDaughters, білоруський гурт Bruttо та багато інших. Усі музичні композиції можна буде прослухати за QR-кодами.

Окрім музики за QR-кодами, звучатиме і сама книга – декілька шарів рисового паперу нагадуватимуть шарудіння снігу у пісні «Сніг»; у пісні «Середні віки» через синю копірку можна буде залишити «стигми» людських гріхів на бароковій скульптурі Христа; у пісні «Вона» відірвати перфорований папір у ритмі групи Kozak system, аби побачити цитату з пісні; а потім у тиші прочитати пальцями шрифтом Брайля назву пісні «Торкатись».

«А ще у дзеркальній фользі, що проходить наскрізним декоративним елементом через усю книгу, кожен зможе розгледіти себе. Як і у геніальних віршах Сергія Жадана», – кажуть видавці.

Проєкт є благодійним, тому весь прибуток піде на підтримку ЗСУ. Нині книга доступна для передзамовлення. Вихід книги запланований на травень.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39