У Рівному показали рідкісні колекції ляльок, яким більше ніж 50 років

23 Березня 2023, 18:26
Частина презентованої колекції ляльок 1409
Частина презентованої колекції ляльок

У Рівному провели захід «Мандрівка в ляльковий дивосвіт», на якому майстрині представили унікальні колекції іграшок та розповіли про історію прадавніх ляльок.

Подія відбулася 23 березня у Бібліотеці-філії №3 Рівненської централізованої бібліотечної системи. Про це повідомили на сторінці книгозбірні у фейсбуці.

Народна майстриня з створення ляльок-мотанок Валентина Кондратюк, майстриня ляльок акторів (художній оформлювач театральних ляльок) Самчук Марія та майстриня з аміґурумі Ольга Бородюк поділилися секретами своєї майстерності у створенні улюблених іграшок.

«Світлана Галганець занурила присутніх у чарівний світ лялькарства, який розпочався з екскурсу в історію прадавніх ляльок часів Клеопатри, Трипілля, Греції, Єгипту та плавно перейшов до різноманіття сучасних ляльок Братц, ЛОЛ, Барбі», – йдеться у дописі.

Особливе місце зайняли приватні колекції: порцелянові панянки та ляльки з особливими історіями, яким більше ніж 50 років. 

Виставка була представлена різноманітними ляльками, а саме: «Берегині України», «Паперові красуні», «Аміґурумі», «Дівчата запрошують на чай», «Дитинство наших батьків», «Мій друзяка Тедді», «Лялька нового тисячоліття», «Ляльки з цікавими історіями», «Панянки з книг».

До свята-феєрії в книгозбірні долучилися вихованці Закладу дошкільної освіти №17 «Вишенька» та учасники Комунального закладу «Підліткові клуби за місцем проживання».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024