Оголосили лауреатів Міжнародної премії імені Олеся Гончара 2023 року

23 Березня 2023, 14:58
Олесь Гончар 801
Олесь Гончар

Оголосили імена переможців Міжнародної премії імені Олеся Гончара 2023 року, якою вже 26 років поспіль нагороджують молодих талановитих письменників.

Про це 23 березня повідомили на сайті Національної спілки письменників України.

На конкурс приймають як уже друковані, так і не оприлюднені твори українськомовних авторів віком до 30 років, які мешкають в Україні та за кордоном.

«Попри воєнну агресію, журі, до якого входять відомі письменники, науковці й культурні діячі Тетяна Куштевська, Наталія Бйорнер, Валентина Гончар, Леся Гончар, Олександр Балабко, на чолі з Дмитром Чистяком, ретельно розглянуло всі надіслані рукописи, серед яких було чимало талановитих (тому сподіваємося на участь авторів наступними роками) та прийняло одностайне рішення з відзначення найталановитіших, на їхню думку», – зазначили у Спілці. 

Премію імені Олеся Гончара у номінаціях здобули:

  • «Велика проза» — Тарас Голота за збірку повістей «У дзеркальній сповідальні»;
  • «Мала проза» — Богдан Гасюк за збірку новел «Поки сонце росте»;
  • «Поезія» — Станіслав Новицький за збірку поезій «Передмовчання»;
  • «Публіцистика» — Любомир Лесонін добірка есеїв «Альбом, у якому – ти»;
  • «Літературознавча праця, присвячена творчості Олеся Гончара» — Захар Зіненко за розвідку «Якась вища сила зберігає мене…».

3 квітня, у день народження Олеся Гончара традиційно планують вручення нагород. Воно відбудеться на літературно-мистецькому вечорі до 105-річчя з дня народження Олеся Гончара у Національному музеї літератури України.

Міжнародна українсько-німецька літературна премія імені Олеся Гончара — літературна премія, заснована у 1996-му році німецькими меценатами – письменницею Тетяною Куштевською і підприємцем Дітером Карренбергом та Національною спілкою письменників України.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша